YEMEK TARIFLERI: Zeytinyagli Barbunya Pilaki

Bu haftanin son tarifi baklagillerden geliyor.
Fasulye, nohut ve barbunya kisin tercih edilen kuru besin kaynaklarindandir. Ben kisa girmeden pazardan taze barbunya ve taze iri fasulyeleri alip ayiklarim. Sonra porsyonluk posetlere koyup dogru deepfreeze atarim.Bana neredeyse bütün kis yetiyor, nadiren kuru bakliyat aliyorum. Hem kaynama süreci kisaliyor hem de lezzeti kuru versyonlarinadan daha güzel.
Yarim yemeklere takviye olarak Zeytinyagli Barbunya Pilakiyi yaparim. Bir yeni ana yemek yerini tutmasa bile, diger yemeklerin bitmesini saglar ve yine de ac kalkmazsiniz.
Barbunyanin faydalari ile ilgili güzel bir sayfanin yazisini size öneririm, ayrica bitkiler hakkinda bir cok bilgi sahibi olabilirsiniz: Barbunya


Zeytinyagli Barbunya Pilaki


Malzemeler:

500 gr. islatilmis Barbunya
1 orta boy patates
½ su bardagi siviyag
1 orta boy sogan
1 havuc
2 yemek kasigi salca
1 cay kasigi seker
2-3 dis sarimsak
tuz

Yapilis:

Barbunyalari tencerede üzerini gececek kadar su ekleyerek haslayin ve süzün. Sogani yemeklik dograyip tencerede ½ bardak su ve siviyag ile pisirin. Sonra sirayla salcayi,küpseklinde dogranmis patatesleri, halka dogranmis havucu ve ince kiyilmis sarimsagi (bütün olarak da ekleyebilirsiniz) ilave edip 2-3 dak pisirin. Ardindan seker, tuz ve 1 bardak kaynar suyu ilave edip 5 dak daha pisirin. Süzülmüs barbunyalari icine ekleyin ve sebzeler pisene kadar kisik ateste pisirin. Oda sicakliginda üstüne kiyilmis maydanoz ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun...

20 yorum:

  1. Çok severim. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  2. Bende hastasiyim adeta,size birazdan ugrayacagim :))

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik canim çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzının tadını bilen bir kadın olduğunu biliyordum :))

      Teşekkürler

      Sil
  4. Çook severim.Diyet yapmam gerekti, biraz şekerim yükselmişti.Listeme baktım.Her gün nohut fasulye yazıyor.İnan sevindim Gamze, fasulye plakisini de çok severim.Ellerine sağlık yavrum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Ece abla, pilakinin her türünü severim ben hele o sarımsak tadı ile...yeme de yanına yat. Kebabı bile reddederim onun uğruna :))

      Sil
  5. of of bayılırım. senin tarifi de bi denerim kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsan memnun olurum deep, şimdiden afiyet olsunnn :))

      Sil
  6. Ne zamandır yapmıyordum iyi hatırlattın. Bir de bu tarifi deneyim bakalım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. sabah sabah insanının canı pilaki çeker mi? görüntü çok güzel. ellerine sağlık gamze. saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah sabah Çin işkencesi yaptırdım sana yani :)) umarım gün içerisinde tadına doyamayacağın pilaki sofranda olur. Güzel yorumun için teşekkürler :)

      Sevgiler <3

      Sil
  8. Nasıl lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, klasik tatlar zengin mutfağımızın pırlantalarıdır asla vazgeçmem :))

      Sevgiler <3

      Sil
  9. Çok severim ben de, eline sağlık canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yaparsan eğer sana da afiyet olsun :)

      Sil
  10. benimde çok sevdiğim yemeklerdendir gerçi ben sebze ve bakliyattan her tür yemeği severim bakla hariç :D ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim sebze ve baklagilleri, aahh aaah et yemeğini ret ederim bir Kuru Fasulye'nin uğruna :))

      Sil
  11. Bayılırım barbunya'ya.Her mevsim hiç bıkmadan yiyebilirim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barbunya konusunda hemfikiriz demek 😊 sevgiler 💝

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖