TATLI TARIFLERI: Kuru Meyveli Cheesecake

Eveeettt bir Cheesecake Tarifi daha geliyor. Ama bu sefer Kuru Meyvelisi. Genelde Kuru Meyveleri Keklere kullanirim cünkü daha islak bir tat veriyorlar. Bu Tarifteki ölcüler gram olarak verildigi icin yanina parantez icinde alistigimiz bardak ve kasik ölcüleri yazdim.
Bu yayin icin Cheesecake´i yaptigim gün hersey iyi gidiyordu. Tabani cok güzel pismisti ve harci tam kivamindaydi. Herseyi hazirlayip Firina verdim. Kendime „Bir okkali Kahve hakettin simdi Gamze“ dedim ve yaptim. Oturdum kizimin yanina ve o Kahvemin Resmini yaparken bende „Harika yaptin Kizim“ diyordum ki... Elektrikler gitti. Alistik artik Istanbulda. Ama zamanlamasi süperdi. Cheesecake ´in Firina girmesinden henüz 15 dak gecmisti ve yeni kabarmaya baslamisti. Kesinti bir saat sürdü.
Cheesecake ´im de elbette sogdu ve malesef az kabardi. Neredeyse aglayacaktim.Resimde gördügünüzün yaklasik iki kati kabarmasi gerekiyordu.
Cok tesekkürler BEDAS...
Yine lafi uzattim galiba, sizi fazla yormadan Tarife geceyim...


Kuru Meyveli Cheesecake



Malzemeler:

150 gr. Kuru Meyve Kokteyli (karisik)
75 gr. Tereyagi yada Margarin
170 gr. (1 Su Bardagi + 1 Cay Bardagi) Un
200 gr. (2 Cay Bardagi) Seker
1 paket Sekerli Vanilin
6 adet orta boy Yumurta (yada 4 adet büyük boy)
300 gr. (1 Su Bardagi + 1 Cay Bardagi) süzme Yogurt
400 gr. (iki kutu) Labne
1 Limonun Suyu
20 gr. (1 Türk Kahvesi Fincani) Nisasta
bir kac damla Rum Aromasi (istege bagli)


Yapilisi:

Tereyagi eritip biraz sogmasini bekleyin.
150 gr. Un (1 Su bardagi),50 gr. (½ Cay Bardagi) Seker ve Vanilini bir Kaba eleyin. Tereyagini karistirarak ekleyin ve iyice yogurun. Hamur biraz kuru ve toz gibi olacak. 26 cm capinda kelepceli Firin Tepsisini yaglayip hamuru hafif bastirarak yayin. Kenarlari 2 cm yükseklikte olsun. 200°C isitilmis Firinda 10 dak. pisirin.

Taban


Yumurtalarin sarilarini ayirin. Yogurt,Labne, 150 gr. (1,5 Cay Bardagi) Seker, Rum Aromasini (isterseniz),Limonsuyunu ve Nisastayi Yumurta sarilarina ekleyin ve Tel yardimi ile iyice karistirin.

Harc

Yumurta aklarini mikser ile köpükleri sertlesene kadar cirpin.
Kuru Meyveleri kalan Una bulayip harca ilave edin ve tahta Kasik yardimi ile yavasca karistirin. Sonra Yumurta aklarini ayni sekilde ekleyin.
Harci sogmus Tabanin üzerine dökün ve 150°C isitilmis Firinda 1 saat kadar pisirin. Firini kapatip Cheesecake ´i 20 dak. icinde bekletin.
Firindan cikarip kelepceyi yavasca acin. Cheesecake ´i bir gece serin bir yerde dinlendirin.
Dilersenz üzerine Pudra Sekeri serpip servis edin.

Sonuc

Afiyet olsun...

Eger daha fazla Cheesecake Tarifleri Blogumda görmek istiyorsaniz sizinle seve seve paylasirim.

Asagidaki yorum Bölümünde isteginizi dile getirebilirsiniz. Sorularinizi da en kisa zamanda yanitlayacagim.

1 yorum:

  1. içten bir yazı olmuş
    Böylesi tariflri denemek gerekli farklı farklı tatlar hoş olabilir.

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖