YEMEK TARİFLERİ: Patates Oturtması (Tavada)

Patatesli Yemekler kış ayların olmazsa olmazı. Tadı oldukça yoğun olan Patates Oturtması, fazla çaba sarf etmeden sofranızı süsleyecek. Menünüze başlangıç olarak nefis Brokoli Çorbası ve ek olarak Mevsim Salatası yaparsanız herkes doymuş olarak sofranızdan kalkacak. Şimdiden afiyet olsun...

Patates Oturtması (4 Kişilik)





Malzemeler:

1/2 kg Patates

Kıymalı Harç için:
250 gr. orta yağlı Dana Kıyma
3 orta boy Soğan
3 büyük diş Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber, Kuru Nane

Domates Sosu için:
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Su
Tuz

Süs için:
2 Domates
2 Sivribiber
1 büyük Havuç

Yapılışı:

Patatesleri soyup tekerlek şeklinde dilimleyin. Bir Tavada Sıvıyağı kızdırıp Patatesleri kızartın.
Patates Oturtması Harç için Soğanları yemeklik doğrayın ve biraz su ve yağ ile pembeleşene dek kavurun. Sarımsakları ufak doğrayıp ekleyin. Bir iki çevirip kıymayı ilave edin ve iyice kavurun ( rengi komple değişsin).Ateşten almadan bir dakika evvel Baharatları ekleyin ve karıştırın.
Sos için Salçayı suda eritin ve Tuzu ilave edin. Bir taşım kaynatın ve ateşten alın. Derin ve yayvan Tavanın en altına Patatesleri dizi. Üstüne Kıyma Harcından bir kat yayın. O şekilde devam ederek en üst katta Patatesler olsun. Hazırladığınız Domates Sosunu üzerine gezdirin. Patates Oturtmasını Domates dilimleri, biber ve havuçlarla süsleyin. 15-20 dakika orta ateşte pişirdikten sonra Patates Oturtmanızı servis edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖