Siradisi
yemekleri severim. Yeni tatlar ve degisik aromalari kesfetmek günlük
soframiza da ayri bir hava katiyor. Dünya mutfaklarindan bir cok
tarifim var. Aralarindan ailem tarafindan en cok begenilen
yemeklerden biri de Tavuklu Enchilada.
Biraz
zahmetli de olsa mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Eger tavugu
sevmezseniz kusbasi dana eti de kullanabilirsiniz. O halde marinesini
yogunlastirip bir gece buzdolabinda bekletin. Daha yumusak ve
lezzetli olacak.
Bu
tarif ile 6 adet Enchilada elde ediyorsunuz. Sadece bunu yemek
isterseniz kisi basi iki Enchilada hesaplayin. Ama ana yemek olarak
bir tanesi yeterli olabilir.
Ertesi
güne kalsa bile teflon tavada biraz yag ile isitirsaniz lezzetinde
kayip yasamazsiniz.
Tavuklu
Enchilada
Malzemeler:
2
adet Tavuk Gögsü (500-600 gr)
5
adet büyük ya da 10 adet kücük Mantar
1
adet kirmizi Biber
6
adet Tortilla (Lavas)
200
gr. rendelenmis Kasar Peyniri
Kekik,Kara
Biber, Pul Biber,Tuz
Sos
icin:
4-5
Yemek Kasigi Salca
1
Yemek Kasigi Zeytinyağı
1
Yemek Kasigi Seker
1
Cay Kasigi Kimyon
1
Cay Kasigi Tozbiber
2
Cay Bardagi ilik Su
1
adet rendelenmis büyük Sogan
3
dis ezilmis Sarimsak
Tuz,Pul
Biber
Yapilisi:
Tavuklari
kücük küp dograyin.
Zeytinyağı ve baharatlarla marine edip minimum 1 Saat buzdolabinda dinlendirin.
Zeytinyağı ile birlikte kizgin tavada etlerin rengi degisene kadar kavurun.
Ufak
dogranmis biber ve mantarlari ekleyip suyunu cekene dek pisirin.
Sos
malzemeleri karistirarak 10 dak kaynatin.
Sogmaya
birakin.
Lavaslari
uygun bir zemine teker teker yayin.
Üzerlerine
1er yemek kasigi Sos gezdirin.
Yarim
delikli kepce (suyunu süzerek) tavuk harci ortasina serit halinde
koyun.
Üzerine
bir tutam rendelenmis kasardan ekleyin.
(Not:
Resimde harcin icine sivri biber kullandim.)
Dürüm
seklinde sarip firin tepsisine koyun.
Tepsiye
yagli kagit yayarsaniz yapismamasini saglarsiniz, dilerseniz sadece
siviyag ile yaglayin size kalmis.
Kalan
sosu ve peyniri üzerine dagitin.
170°C
isitilmis firinda kasarlar eriyip üzeri kizarana kadar pisirin ve
sicak servis edin.
Afiyet
olsun...
Çanakkale Kazdağları'ndan gelen, Erken Hasat döneminde toplanan Zeytinlerimizden elde ettiğimiz saf altın sıvı Naturel Sızma Zeytinyağı'mız ile tanışın ...
www.idildora.com
Çanakkale Kazdağları'ndan gelen, Erken Hasat döneminde toplanan Zeytinlerimizden elde ettiğimiz saf altın sıvı Naturel Sızma Zeytinyağı'mız ile tanışın ...
www.idildora.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖