YEMEK TARIFLERI: Zeytinyagli Kereviz

Ben Zeytinyagli Kerevizin tadina bayilirim. Kisi dört gözle beklememin sebeblerinden biri Kerevizdir diyebilirim. Yurtdisinda saplari ragbet gören Kerevizin Türkiyede yaygin olarak kök kismi kullaniliyor. Gerci saplari da cok faydalilardir.


Vitamin A,K ve Potansyum orani oldukca yüksek olan Kereviz ayni sekilde antioksidan özellige sahiptir. Yani bir cok hastaliklara zemin hazirlayan serbest radikallere karsi direnisinizi arttiriyor. Kalorisi de düsük oldugu icin diyetlerde sikca kullanilir (özellikle kerevizin suyu ve saplari).Bir kac hastaliklara ve vücuttaki düzen bozukluklara da iyi geldigi tespit edilmistir. Seckin Üniversitelerin arastirmalarina göre yüksek Tansiyonu düsürür, Pankreas Kanseri tedavisinde etkili olabilir,kabizligi giderir,Kolesterolü düsürür, toksinleri ve fazla suyun vücuttan idrar yoluyla atilmasina yardimci olur. Bütün yararlarina ragmen yine de fazlasi zararli oldugunu unutmayin...

Zeytinyagli Kereviz



Malzemeler:

1 adet büyük Kereviz
1 adet büyük Patates
1 adet büyük Havuc
1/ Su bardagi Bezelye
1 adet büyük Sogan
½ Cay bardagi Mandalina yada Portakal suyu
½ Cay bardagi Limon suyu
1 Su bardagi sicak Su
½ Cay bardagi Zeytinyagi
½ Tatli kasigi Seker

Yapilisi:

Kerevizi soyup kücük küpler halinde dograyin ve limonlu suya koyun (Malzemeler bölümündeki belirttigim Limon suyunu kullanmayin). Limonlu su Kerevizlerin kararmasini önleyecek.


Patatesi ayni sekilde küp dograyin ve Havucu dilimleyin (dilimler cok büyük olmasin).
Zeytinyagi ve biraz suyu tencerede isitip yemeklik dogradiginiz sogani ekleyin. Düsük ateste pembelesene kadar kavurun. Patatesi, Bezelyeyi ve Havucu ekleyin. Ardindan sicak suyu ilave edip 3-4 dak orta isida pisirin. Kerevizleri süzüp, Mandalina ve Limon suyunu ekleyip atesi yükseltin.


Kaynadiktan sonra tuzu ve sekeri ilave edip orta ateste yaklasik 20 dakika pisirin.
Zeytinyagli Kerevizi hem sicak hemde oda isisinda servis edebilirisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖