Ben Zeytinyagli Kerevizin tadina
bayilirim. Kisi dört gözle beklememin sebeblerinden biri Kerevizdir
diyebilirim. Yurtdisinda saplari ragbet gören Kerevizin Türkiyede
yaygin olarak kök kismi kullaniliyor. Gerci saplari da cok
faydalilardir.
Vitamin A,K ve Potansyum orani oldukca
yüksek olan Kereviz ayni sekilde antioksidan özellige sahiptir.
Yani bir cok hastaliklara zemin hazirlayan serbest radikallere karsi
direnisinizi arttiriyor. Kalorisi de düsük oldugu icin diyetlerde
sikca kullanilir (özellikle kerevizin suyu ve saplari).Bir kac
hastaliklara ve vücuttaki düzen bozukluklara da iyi geldigi tespit
edilmistir. Seckin Üniversitelerin arastirmalarina göre yüksek
Tansiyonu düsürür, Pankreas Kanseri tedavisinde etkili
olabilir,kabizligi giderir,Kolesterolü düsürür, toksinleri ve
fazla suyun vücuttan idrar yoluyla atilmasina yardimci olur. Bütün yararlarina ragmen yine de fazlasi zararli oldugunu unutmayin...
Zeytinyagli Kereviz
Malzemeler:
1 adet büyük Kereviz
1 adet büyük Patates
1 adet büyük Havuc
1/ Su bardagi Bezelye
1 adet büyük Sogan
½ Cay bardagi Mandalina yada Portakal suyu
½ Cay bardagi Limon suyu
1 Su bardagi sicak Su
½ Cay bardagi Zeytinyagi
½ Tatli kasigi Seker
Yapilisi:
Kerevizi soyup kücük küpler halinde dograyin ve limonlu suya koyun
(Malzemeler bölümündeki belirttigim Limon suyunu kullanmayin).
Limonlu su Kerevizlerin kararmasini önleyecek.
Patatesi ayni sekilde küp dograyin ve Havucu dilimleyin (dilimler
cok büyük olmasin).
Zeytinyagi ve biraz suyu tencerede isitip yemeklik dogradiginiz
sogani ekleyin. Düsük ateste pembelesene kadar kavurun. Patatesi,
Bezelyeyi ve Havucu ekleyin. Ardindan sicak suyu ilave edip 3-4 dak
orta isida pisirin. Kerevizleri süzüp, Mandalina ve Limon suyunu
ekleyip atesi yükseltin.
Kaynadiktan sonra tuzu ve sekeri ilave edip orta ateste yaklasik 20
dakika pisirin.
Zeytinyagli Kerevizi hem sicak hemde oda isisinda servis
edebilirisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖