Beef
Stroganoff u hazirladigimda yanina uygun garnitür
düsünüyordum. Cogu zaman pilav ya da makarna eslik ediyordu ama bu
kez baska birsey denemek istedim. Sade haslanmis patates bana özensiz
geldi, püreli kavurma daha gecen hafta yemistik. Aklima degisik
birsey geldi ve hemen uyguladim. Ben bu kez kasar üstüne serpmedim
(cünkü evde yoktu) ama gelecek sefer mutlaka bu sekilde de
deneyecegim. Eger benden evvel yapan birisi olursa, lütfen
yorumlarda nasil oldugunu bana bildirsin...
Püree
Gratin (Firinda Püre)
Malzemeler:
4
adet orta boy Patates
3
adet Yumurta sarısı
200
gr. Bezelye
Tuz
ve karabiber
Yapilisi:
Patatesleri
tuzlu suda iyice haşlayıp soyun. Ezip mikserle püre haline
getirin.
Fırını
200°C ye ayarlayın.
Yumurta
sarılarını patates püresine ekleyip tahta kaşıkla karıştırin.
Karabiber ve biraz tuz ile tatlandırın.
Karışım
homojen ve düz bir hal alana kadar kaşıkla çırpmaya devam edin.
Kücük
firin kaplarina birer yemek kasigi bezelye koyun. Üzerini püre ile
doldurun. Firinda üstü iyice kizarana kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖