Kisin
hangi meyve en cok tüketilir? Tabiiki Mandalina ya da Portakal.
Gecenlerde
canim Cheesecake cekti ve uzun zamandir yapmadigim icin Tarif
Defterimi biraz karistirdim.
Cheesecake
in tembel versiyonunu bugün sizlerle tanitacagim.
Mandalina
ile tam bir kis tatlisi ve damaklarimiza senlik oluyoru. Ne
yazik ki kalorisi de oldukca yüksek,o yönden dikkatli olun... :-)
Mandalinali Cheesecake
Malzemeler:
100
gr. Tereyagi (ya da Margarin)
200
gr. Seker
3
Yumurta
900
gr. süzme Yogurt
1
kutu Labne
1
paket Kabartma Tozu
1
paket Vanilya Puding Tozu
1
Yemek Kasigi Irmik
1
Yemek Kasigi Limon Suyu
5
adet orta boy Mandalina
Yapilisi:
Mandalinayi
soyun,temizleyin ve bölün.
Tereyagi
eritin ve Seker ile iyice cirpin. Yumurtalarin beyazini ayirip
köpürene dek cirpin.
100 gr. Tereyagi (ya da Margarin)
Yapilisi:
Mandalinayi soyun,temizleyin ve bölün.
Tereyagli
sekere ekleyip özdeslene kadar tel yardimiyla karistirin. Yumurtanin
sarilarini da ilave edin.
Süzme
Yogurdu ve Labneyi, ardindan Puding tozu, Kabartma tozu ve Irmigi
yavasca icine ekleyerek karistirin.
Limon
Suyunu ve Mandalinalari bir tahta kasik ile ekleyip biraz
karistirin.
24
cm capinda kelepceli Pasta Kalibina dagitarak dökün.
Firini
150°C de isitin ve Cheesecake i 60 dak civarinda pisirin. Iyice
kabarip üzeri nar gibi kizarmali. Süre dolduktan sonra Cheesecake i
hafif acik kapisi ile firinda sogmaya birakin. Iyice sogmadan asla ne
kaliptan alin ne de kesin,dagilir.
Zamaniniz
varsa bir gece Buzdolabinda bekletin ki iyice sertlessin.
Dilerseniz
üzerine Pudra Sekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet
seker olsun...
Bu tarifi daha önce denemiştim . Zor bir tarif değil ama biraz sabırlı olması gerekiyor. evde herkes memnun kaldı. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
YanıtlaSil