İtiraf
ediyorum benim tatlıya zaafım var. Hele Pasta ve Çikolatayı çok
severim. O yönden üçüncü Tarifimin yine bu Kategoriden olması
şaşırtıcı değil .
Yılbaşını
eşimin Ailesi ile geçirdik. Genelde Tiramisu yapıp
getiririm ama bu sene değişiklik yapayım dedim ve Jet
Pastayi hazırladım.
Nedense bana az geldi. Atıştırmalık tatlı istiyordum. Ufak tefek
ama çikolatalı olsun dedim.
Veee
o gecenin Starını sizlere sunuyorum....
Romlu
Pralinler
Malzemeler:
1
küçük hazır Sade Kek
2
yemek kaşığı Damla Çikolata
1/2
su bardağı Süt
1/2
paket Petibör
Bir
kaç damla Rum Aroması ( Alkol da kullanabilirsiniz, size kalmış)
Üstüne:
200
gr. Çikolata
Yapılışı:
Kekleri
ve Petibörü derin bir kaba ufalayın.
Diğer
Malzemeleri yoğurarak ekleyin.
Üstüne:
Yapılışı:
Kekleri ve Petibörü derin bir kaba ufalayın.
Hamuru
Buzdolabında 1/2 saat dinlenmeye bırakın.
Bu
arada Çikolatayı benmari usulü eritin.
Hamurdan
elinizi hafif ıslatarak misket büyüklüğünde toplar
yapın
ve erimiş Çikolataya batırın.
Uygun
bir tepsiye yağlı kâğıdı yayıp üzerine Pralinleri dizin.
Üstünü
dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ( ben bir kısmına
Hindistan
Cevizi
serpiştirdim).
Buzlukta
bir müddet Çikolata donana kadar bekletin.
Afiyet
şeker olsun...
Not:
Bu
Tarife göre 35-40 tane Pralin elde ederisniz (büyüklügüne göre).
Uzun zaman sıcak ortamlarda bekletmeyin,
tüketmediklerinizi Buzdolabında muhafaza edin.
Lezzeti kesin ama çok şık bir sunum olmuş..
YanıtlaSilGörüntü harika görünüyor tadı daha da bir harikadır diye düşünüyorum. Olsada yesek:)
YanıtlaSiltadi harika,cok tesekkürler :-))
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilHarika görünüyorlar. elinize sağlık.
Bu arada sizi blog keşif etkinliğinde farkettim, takibe aldım. İlginizi çekerse benim şirin bloğuma da beklerim.
http://istanbul-hanimefendisi.blogspot.com.tr/
Sevgiler.
Memnuniyetle :)
Sil