TATLI TARIFLERI: Apple Walnut Pie (Cevizli ve Elmalı Tart)

Apple Walnut Pie kış aylarında sıkça yaptığım tartlardan biri. Üstü kıtır kıtır ve içi yumuşacık, mevsimin en güzel elmaların tatlılığı ile soğuk ve karanlık günleri bir nebze olsun unutturuyor. Orijinal tarifte tarçın yoktu ama ben onu ekleyip tarta yeni bir yorum getirdim.
Gramajlar ile pek samimi olmayan hanımlar (ve tabiiki beyler) için yanına parantez içinde alışık olduğumuz bardak ölçülerini verdim.
Ceviz içini alırken ona göre tarttırın ya da benim yazdığım ölçüyü kullanın.
Genelde Apple Walnut Pie soğuk yenir. Üzerine 1 yemek kaşığı krem şanti koyup servis edin,tadına doyamayacaksınız...


Apple Walnut Pie ( Elmalı ve Cevizli Tart)

Elmali Cevizli Tart


Malzemeler:

1,5 kg elma
4 yemek kaşığı limon suyu
275 gr. şeker (1 su bardağı + 1 çay bardağı)
1 paket Vanilin
1 paket vanilyalı Puding Tozu
1 yemek kaşığı tarçın
100 gr. ceviz içi (1,5 su bardağı)
325 gr. un (3 su bardağı + 1 türk kahvesi fincanı)
1 tutam tuz
1 yumurta sarısı
200 gr. Tereyağı ya da Margarin
2 yemek kaşığı Galeta unu


Yapılışı:

Apple Walnut Pie için elmaları soyun ve küçük küp doğrayın. Limonun suyunu,125 gr. (1 çay bardağından biraz fazla) şekeri,Vanilini ve 750 ml (yada 3,5 su bardağı) su ile bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra düşük ateşte 3-5 dak daha pişirin.

Yapilisi


Puding tozunu 5 yemek kaşığı su ile karıştırın. Elmaları süzün ve çıkan suyu kesinlikle dökmeyin!! 
Elma suyundan 400 ml (2 su bardağı) tencereye geri boşaltın ve kaynamaya bırakın. Puding tozlu karışımı sürekli karıştırarak yavaşça ilave edin ve yeniden kaynayana kadar sürekli karıştırın. Sonra ateşin altını iyice kısıp yaklaşık 1 dakika karıştırın. Iyice süzülmüş elmaları ve tarçını ilave edin. Bir kaba aktarıp 2 saat bekletin.
Hamur için cevizleri bıçk ile küçük parçalara kesin (havan kullanmayın, toz haline dönüşmesin, parça parça olmalı). Un,tuz, 150 gr. (¾ su bardağı) şeker, yumurta sarısı ,cevizler ve oda ısısında yumuşayıp minik parçalara bölünmüş tereyağını bir kaba aktarın. Elleriniz ile mıncıklaya mıncıklaya yoğurun ki tereyağı iyice hamurun içinde dağılsın. Biraz kuru ve topak topak olacak.
Hamurun 2/3 ünü yağlanmış 26 cm çapında fırınn tepsisine koyup ellerinizle tabanı ve 3 cm (iki parmak) yüksekliğinde olan kenarı oluşturun. Galeta unu nu üzerine serpiştirin. 

Taban

Soğmus elma harcını üzerine dökün. Kalan hamuru üzerine serpiştirin.
200°C ısıtılmış fırında bir saat pişirin. Son 15 dakika Apple Walnut Pie ın üzerine aluminyum folyo geçirin ki üzeri yanmadan içi yeterince pişsin.

Apple Walnut Pie i fırından alıp kalıbı ile soğumaya bırakın. Soğduktan sonra yavaşça kalıbından çıkarıp servise hazır edin...

Finish


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖