Apple Walnut Pie kış aylarında sıkça
yaptığım tartlardan biri. Üstü kıtır kıtır ve içi yumuşacık, mevsimin en güzel elmaların tatlılığı ile soğuk ve karanlık günleri bir nebze olsun unutturuyor. Orijinal tarifte tarçın yoktu ama ben onu ekleyip tarta yeni bir yorum getirdim.
Gramajlar ile pek samimi olmayan hanımlar (ve tabiiki beyler) için yanına parantez içinde alışık olduğumuz bardak ölçülerini verdim.
Ceviz içini alırken ona göre tarttırın
ya da benim yazdığım ölçüyü kullanın.
Genelde Apple Walnut Pie soğuk yenir.
Üzerine 1 yemek kaşığı krem şanti koyup servis edin,tadına
doyamayacaksınız...
Apple
Walnut Pie ( Elmalı ve Cevizli Tart)
Malzemeler:
1,5 kg elma
4 yemek kaşığı limon suyu
275 gr. şeker (1 su bardağı + 1 çay bardağı)
1 paket Vanilin
1 paket vanilyalı Puding Tozu
1 yemek kaşığı tarçın
100 gr. ceviz içi (1,5 su bardağı)
325 gr. un (3 su bardağı + 1 türk kahvesi fincanı)
1 tutam tuz
1 yumurta sarısı
200 gr. Tereyağı ya da Margarin
2 yemek kaşığı Galeta unu
Yapılışı:
Apple Walnut Pie için elmaları soyun ve küçük küp
doğrayın. Limonun suyunu,125 gr. (1 çay bardağından biraz fazla) şekeri,Vanilini ve 750 ml (yada 3,5 su bardağı) su ile bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra düşük ateşte 3-5 dak daha
pişirin.
Puding tozunu 5 yemek kaşığı su ile karıştırın. Elmaları süzün ve çıkan suyu kesinlikle dökmeyin!!
Elma suyundan 400 ml (2 su bardağı) tencereye geri boşaltın ve
kaynamaya bırakın. Puding tozlu karışımı sürekli karıştırarak
yavaşça ilave edin ve yeniden kaynayana kadar sürekli karıştırın. Sonra ateşin altını iyice kısıp yaklaşık 1 dakika karıştırın. Iyice
süzülmüş elmaları ve tarçını ilave edin. Bir kaba aktarıp 2 saat
bekletin.
Hamur için cevizleri bıçk ile küçük parçalara kesin
(havan kullanmayın, toz haline dönüşmesin, parça parça olmalı).
Un,tuz, 150 gr. (¾ su bardağı) şeker, yumurta sarısı ,cevizler ve
oda ısısında yumuşayıp minik parçalara bölünmüş tereyağını bir
kaba aktarın. Elleriniz ile mıncıklaya mıncıklaya yoğurun ki tereyağı iyice hamurun içinde dağılsın. Biraz kuru ve topak topak olacak.
Hamurun 2/3 ünü yağlanmış 26 cm çapında fırınn tepsisine koyup ellerinizle tabanı ve 3 cm (iki parmak) yüksekliğinde
olan kenarı oluşturun. Galeta unu nu üzerine serpiştirin.
Soğmus elma
harcını üzerine dökün. Kalan hamuru üzerine serpiştirin.
200°C ısıtılmış fırında bir saat pişirin. Son 15 dakika Apple Walnut Pie ın üzerine aluminyum folyo geçirin ki üzeri yanmadan içi yeterince pişsin.
Apple Walnut Pie i fırından alıp kalıbı ile soğumaya
bırakın. Soğduktan sonra yavaşça kalıbından çıkarıp servise hazır
edin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖