Annemin meshur bir sözü var: Ben
evlendigimde iki yumurta kiramazken yirmi sene icinde Restoranimizin
Sefi oldum. Kendi kreasyonlari Menüye ekleyerek kisa zamanda en cok
tercih edilen Yemekler arasina girdi.
Benim en cok begendigim yemegi size
simdi sunacagim.
Bu Tarifi annemden silah zoruyla
aldim... desem yalan olur :-)
Annem seve seve paylasan bir insan,yok
o benim sirrim diye bir sey bilmez. Aksine bildiklerini ögretmeyi
kendince teklif eder ki o yaklasimiyla insanlarin kalbini fetheder.
Kendi capimda bu paylasimimla Internette Annemi ölümsüzlestirip
yillardir verdigi emekleri icin bu sekilde bir tesekkür etmek
istiyorum... ve hemen Kebab Tarifine geciyorum
Muzaffer
Hanimin Kebabi (4 Kisilik)
Malzemeler:
Pidesi icin:
3 Su bardagi Un
2 Yumurta
1 Cay bardagi Süt
1 Cay Bardagi Siviyag
1 Tatli kasigi Tuz
1 Tatli kasigi Karbonat
1 Su bardagi ilik Su (yogurmak icin)
Köftesi icin:
½ kg orta yagli iki kez cekilmis Dana Kiyma
1 orta boy Sogan (rendelenmis)
Tuz,Kekik,Kimyon
Kara Biber,Pulbiber
Biber Sosu icin:
1,5 Yemek kasigi Tereyagi
1 Tatli kasigi Tozbiber
1 tutam Tuz (istege bagli)
Yogurt Sosu icin:
½ kg Yogurt
4 dis Sarimsak
1 tutam Tuz
Üzeri icin:
3 rendelenmis Domates
3 ince dogranmis Kirmizi Biber
3 ince dogranmis Carliston Biberi
Yapilisi:
Öncelikle Pideleri hazirlayalim. 2,5 Su bardagi Un ve Su disinda
bütün Malzemeleri iyice karistirin. Su ve kalan Unu yogurdukca
yavas yavas Hamura ekleyin. Hamur kulak Memesi kivamina gelene kadar
yogurmaya devam edin.Bu en azindan 15 dakika sürebilir. Dört esit
parcalara bölüp yarim saat oda sicakliginda dinlendirin.Annem
üstünü temiz bir bezle örter ve bende öyle yapiyorum,
kabarmasina yardimci oluyor.
Köfte Malzemelerini iyice yogurup sekiz esit parcalara bölün. Ne
kadar uzun yogurursaniz Kebabiniz o kadar güzel olur. Etin
kalitesine göre yarim saate kadar sürebilir. Kiymayi parmakla
üstüne hafif bastiginizda geri gelirse yeteri kadar yogurdunuz
demektir. Fazla sikmadan sislere Adana Kebabi seklini verin (hafif
yassi rulo sekli).
Yogurt Sosu Malzemelerini uygun kapta iyice karistirin. Biber Sosu
icin Tereyagini eritin ve Tozbiberi (isterseniz Tuzu) ekleyip
karistirin.Her iki Sos homojen bir hal almali.
Isiya dayanikli Tabaklara Teryagini sürün ve dinlenmis Hamuru
Tabagin büyüklügünde acin. Kalinligi cok fazla olmasin yoksa
orantisi uymaz. Ince Pide kadar olursa idealdir.
Üzerine önce
rendelenmis Domatesten sürün,sonra biberleri serpistirin. Ikiser
Sis Köfte (cig halde) fotograftaki sekilde yerlestirin ve önce
yogun sekilde Yogurt Sostan, sonra da Biber Sosunu gezdirin.
Önceden 200°C isitilmis Firinda üzeri hafif kizarana dek
pisirinin.Köfteler de iyice pismis olsun ama sosu cok yemesin yoksa
Kebabin tadi kuru olur. Firindan cikar cikmaz Kebabi servis edin.
Afiyet olsun...
Müthiş lezzetli görünüyor ! Anlatım da çok ayrıntılı, elinize sağlık.
YanıtlaSilBlogunuzu etkinlikte görüp geldim. GFC den takibe aldım, ben de beklerim :)
www.nowacraft.blogspot.com
Teşekkürler, mutlaka ziyaret edeceğim...
SilGece gece canim cekti acikcasi :)ellerine saglik yemek maharetim pek yok ama bu tarifi bi anneme göstereyim :)
YanıtlaSilİlk kez duyuyorum bu kebabı. İsmi duydum hizaya geldim. :) harika görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Bu arada ben de senin gibiydim hiçbir şey bilmezdim, insan öğreniyor ve şu an bir çok kişiden daha uzmanım, iyiyim;) iyi ki yapmamışım evlendikten sonra ömrün mutfakta geçiyor zaten hele çocuktan sonra! Anneciğine de sevgi ve selamlar gönderiyorum.
YanıtlaSilçok güzel anlatmışsın tane tane ben bile anladım yapabilirim diyorum o derece (: ya kilo alıcaz ama
YanıtlaSil