YEMEK TARIFLERI:Tavada pırasalı Börek

Pirasa en gec misir medeniyetinden beri bilinen bir bitkidir. Eski romalilar ve yunanlilar pirasayi istah acici ve uyku kolaylastirici olarak tüketmisler. Ama tam nerede ve ne zaman ilk olarak ortaya ciktigi ne yazik ki bilinmiyor. Muhtemelen corak akdeniz seritlerinde yabani bir bitki olarak yayginlasip bu günümüze kadar sofralari zenginlestirmistir.
Pirasa yemek olarak ,zeytinyagli ve de böregin icinde bizim mutfak kültürümüzde yer almistir. Uzun zamandir yemedigimiz icin bu sahane böregi yapayim dedim. Hem pratik, ic harci kolayca hazirlanip firinla ugrasmadan yarim saatte yapilabilecek bir börektir. Ani gelen misafirlerinize cabucacik yapip kokusuna ve tadina doyamayacaklarinin garantisini verebilirim...


Tavada pirasali Börek


Malzemeler:

3 yufka
1 yumurta
500 gr. Pirasa
250 gr. beyaz peynir (ben keci peyniri kullaniyorum)
1 su bardagi yogurt
tuz

Yapilisi:

Pirasayi yikayip incecik dograyin.Tavada zeytinyağını isitip pirasalari soteleyin. Biraz ölünce tuzunu ekleyin.Altini kapattiktan sonra ufalanmis peyniri ekleyip karistirin. Yogurt,yumurta ve biraz siviyagi iyice karistiririn.
Baska bir teflon tavaya az siviyag koyup ilk yufkayi serin. Etrafina yufkanin fazlasinin tasmasina izin verin.Icine yogurtlu harctan bir,iki kasik gezdirin. Diger iki yufkalari 4er parcalara bölün.Iki parcayi icine yerlestirirn ve yine biraz harctan sürün. Üstüne pirasadan ekleyin.Onun üstüne yine iki parca yerlestirip o sekilde parcalar bitene dek devam edin. Ilk yufkanin kenarlari kapak olarak üstüne örtün ve yogurt karisiminin kalanini üzerine gezdirin.
Tavagin kapagi kapali sekilde kisik ateste agir agir pisirin.Tabak yardimi ile arada cevirip altinin yanmasini kontrol edin.
Pistikten sonra pirasali Böregi sicak servis edin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖