Ben kışın neredeyse her gün çorba
yaparım. Dışarıdan üşümüş ve yorgun gelen eşim sıcacık ve enerji
veren çorba' yı yemeden kendine gelemiyor. Kırmızı Biber Çorbasından
tutun Kereviz Çorbasına kadar hepsini yapmışımdır. Elbette
kayınvalidemin ev tarhanası da eksik olmuyor.
Onu ilaç niyetine kızıma soğuk
algınlığı geçirdiğinde de veriyorum. Içine mis gibi sarımsağı ve
birazcık Zeytinyağı' nı ekledikten sonra onu en kısa zamanda ayağa
kaldırıp yanakları pembeleşiyor.
Dün
Beef Stroganoff dan
artan mantarları değerlendirmek için çorba yapmaya karar verdim.
Mantar Çorbası kremalı veya kremasız yapılabilir. Iki versiyon için tarife ölçüleri yazdım. Ben kremasız
yapmayı seviyorum, hem çok ağır olmuyor hemde kalorisi daha az.
Ayrıca blender' dan geçirmiyorum çünkü mantarların dişe gelmesi
hoşuma gidiyor.
Geçelim tarife....
Mantar Çorbası
Malzemeler:
1 kase kültür mantarı
2 yemek kaşığı un
1 orta boy soğan
200 ml (1 su bardağı süt) yada
1 küçük kutu krema
(isterseniz yarı yarıya süt ve kremayı karıştırıp
yapabilirsiniz)
1 tutam maydanoz
Su,tuz ve sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp biraz su
ve yağ ile soteleyin.
3-4 dakika sonra küçük doğranmış mantarları ilave edip biraz kavurun.
Mantarlar suyunu saldıysa unu ekleyin ve bir iki kez karıştırın.
Üzerine soğuk sütü, birer bardak soğuk ve sıcak su ekleyin.
Kısık ateşte mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
Eğer çorbanız istediğinizden yoğun olursa azar azar ılık su ekleyin.
Serviste üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.
3-4 dakika sonra küçük doğranmış mantarları ilave edip biraz kavurun.
Mantarlar suyunu saldıysa unu ekleyin ve bir iki kez karıştırın.
Üzerine soğuk sütü, birer bardak soğuk ve sıcak su ekleyin.
Kısık ateşte mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
Eğer çorbanız istediğinizden yoğun olursa azar azar ılık su ekleyin.
Serviste üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖