Istanbulda haftasonumuz neredeyse
trafikte geçti. A dan B ye gidene kadar saatlerce yollarda
süründükten sonra yorulmuş ve enerjimizi yitirmiş şekilde eve
vardık. Yemeğimi önceden hazırladığım icin mutfağa girmekten
kurtulmuştum. Ama canımız bir tatlı çekti ki anlatamam. Dışarıdan
alacaktık ama ordan oraya koşturmaktan unuttuk.Hadi dedim yine
mutfakta kolları sıvayıp birşeyler yap bakalım. Sonuç olarak biraz
uydurup bu pasta tarzı tatlıyı yaptım ve afiyetle yedik :))
Elmalı Rüya
Malzemeler:
1 paket petibör (tek sıra olan)
1 er paket vanilyali ve kakaolu puding
1 litre süt
4-5 elma
1-2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 nescafe fincanı su
Yapılışı:
Elmaları soyup bir tencereye rendeleyin. Şekeri ve
tarçını ekleyip su ile iyice pişirin.
Yanı sıra vanilyali pudingi ½
litre süt ile hazırlayın. Kare borcama (yada benzer bir kalıba) bir
sıra petibör yerleştirin.Ayrıca kenarlarına da pötibörler
dizin.
Puding yoğunlaşınca hemen petibörlerin üzerine dökün. Kabuk
baglayıp biraz soğunca üzerine elmalı harcı kaşık kaşık dağıtın
(harç soğmuş olsun).
Yine bir kat petibörler dizip diğer yarım litre
süt ile kakaolu pudingi hazırlayın. Yine yoğunlaşıp kaynayınca
üstüne dökün. Istediğiniz şekilde üstünü süsleyip soğduktan
sonra 1-2 saat buzdolabında bekletip servis edin.
Afiyet şeker olsun...
Elmayı çok severim, hem lezzetli hem de doğal güzellik sağlıyor. Özellikle düzenli tüketildiğinde cildin yağ dengesini sağlayıp bebek gibi bir cilde sahip olmayı sağlıyor. Elinize sağlık...
YanıtlaSilMımmm çok güel görünüyor gerçekten ve yapımıda kolay aslında.Bu tarifi ben bile yapabilirim.Paylaşım için teşekkür ederim.
YanıtlaSilSabah sabah pardon kimine göre akşam:) Ancak yeni kalktım:) Çay tost ile yapılan bir kahvaltı anında birden bir sürü tatlı yazısı okuyorum:) Can çekmiyor değil. Bende merak edenler için pek bilinmeyen doğu yöresine ait bir tatlıdan bahsedeyim. Geçenlerde Gaziantep Kün salonunda bir tatlımsı belkide börek yedim tadı damağımda kaldı. Adına katmer diyorlar ancak bizlerin bildiği türden birşey değil. Antep fıstığı ve kaymak ile yapılan hamuru muska gibi sarılan yapımı biraz meşakatli fakat süper tadı olan yegane tatlımsı böreğimsi acayip bir şey:) Meraklılarına kesinlikle tavsiye ederim.
YanıtlaSilFırsat olursa deneyeceğim, merak ettim şimdi...
SilElma yerine başka bir şeyle yapmak mümkün mü? Elmayı da severim ama bu halini bilemedim..
YanıtlaSilŞahsen elma dışında başka meyve ile denemedim, ama armut ya da muz ile hoş olabilir. Damak zevkinize bağlı birşey sonuçta bütün tarifler deneyerek geliştirilmişler...
Silçok güzel olmuş ellerinize sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSilÇok canım çekti. Olsa da yesek:)
YanıtlaSil