YEMEK TARIFLERI: Muzaffer Hanimin Kebabi

Annemin meshur bir sözü var: Ben evlendigimde iki yumurta kiramazken yirmi sene icinde Restoranimizin Sefi oldum. Kendi kreasyonlari Menüye ekleyerek kisa zamanda en cok tercih edilen Yemekler arasina girdi.
Benim en cok begendigim yemegi size simdi sunacagim.
Bu Tarifi annemden silah zoruyla aldim... desem yalan olur :-)
Annem seve seve paylasan bir insan,yok o benim sirrim diye bir sey bilmez. Aksine bildiklerini ögretmeyi kendince teklif eder ki o yaklasimiyla insanlarin kalbini fetheder. Kendi capimda bu paylasimimla Internette Annemi ölümsüzlestirip yillardir verdigi emekleri icin bu sekilde bir tesekkür etmek istiyorum... ve hemen Kebab Tarifine geciyorum


Muzaffer Hanimin Kebabi (4 Kisilik)




Malzemeler:


Pidesi icin:

3 Su bardagi Un
2 Yumurta
1 Cay bardagi Süt
1 Cay Bardagi Siviyag
1 Tatli kasigi Tuz
1 Tatli kasigi Karbonat
1 Su bardagi ilik Su (yogurmak icin)

Köftesi icin:

½ kg orta yagli iki kez cekilmis Dana Kiyma
1 orta boy Sogan (rendelenmis)
Tuz,Kekik,Kimyon
Kara Biber,Pulbiber

Biber Sosu icin:

1,5 Yemek kasigi Tereyagi
1 Tatli kasigi Tozbiber
1 tutam Tuz (istege bagli)

Yogurt Sosu icin:

½ kg Yogurt
4 dis Sarimsak
1 tutam Tuz

Üzeri icin:

3 rendelenmis Domates
3 ince dogranmis Kirmizi Biber
3 ince dogranmis Carliston Biberi

Yapilisi:


Öncelikle Pideleri hazirlayalim. 2,5 Su bardagi Un ve Su disinda bütün Malzemeleri iyice karistirin. Su ve kalan Unu yogurdukca yavas yavas Hamura ekleyin. Hamur kulak Memesi kivamina gelene kadar yogurmaya devam edin.Bu en azindan 15 dakika sürebilir. Dört esit parcalara bölüp yarim saat oda sicakliginda dinlendirin.Annem üstünü temiz bir bezle örter ve bende öyle yapiyorum, kabarmasina yardimci oluyor.




Köfte Malzemelerini iyice yogurup sekiz esit parcalara bölün. Ne kadar uzun yogurursaniz Kebabiniz o kadar güzel olur. Etin kalitesine göre yarim saate kadar sürebilir. Kiymayi parmakla üstüne hafif bastiginizda geri gelirse yeteri kadar yogurdunuz demektir. Fazla sikmadan sislere Adana Kebabi seklini verin (hafif yassi rulo sekli).





Yogurt Sosu Malzemelerini uygun kapta iyice karistirin. Biber Sosu icin Tereyagini eritin ve Tozbiberi (isterseniz Tuzu) ekleyip karistirin.Her iki Sos homojen bir hal almali.

Isiya dayanikli Tabaklara Teryagini sürün ve dinlenmis Hamuru Tabagin büyüklügünde acin. Kalinligi cok fazla olmasin yoksa orantisi uymaz. Ince Pide kadar olursa idealdir. 



Üzerine önce rendelenmis Domatesten sürün,sonra biberleri serpistirin. Ikiser Sis Köfte (cig halde) fotograftaki sekilde yerlestirin ve önce yogun sekilde Yogurt Sostan, sonra da Biber Sosunu gezdirin.








Önceden 200°C isitilmis Firinda üzeri hafif kizarana dek pisirinin.Köfteler de iyice pismis olsun ama sosu cok yemesin yoksa Kebabin tadi kuru olur. Firindan cikar cikmaz Kebabi servis edin.

Afiyet olsun...



5 yorum:

  1. Müthiş lezzetli görünüyor ! Anlatım da çok ayrıntılı, elinize sağlık.
    Blogunuzu etkinlikte görüp geldim. GFC den takibe aldım, ben de beklerim :)
    www.nowacraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, mutlaka ziyaret edeceğim...

      Sil
  2. Gece gece canim cekti acikcasi :)ellerine saglik yemek maharetim pek yok ama bu tarifi bi anneme göstereyim :)

    YanıtlaSil
  3. İlk kez duyuyorum bu kebabı. İsmi duydum hizaya geldim. :) harika görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Bu arada ben de senin gibiydim hiçbir şey bilmezdim, insan öğreniyor ve şu an bir çok kişiden daha uzmanım, iyiyim;) iyi ki yapmamışım evlendikten sonra ömrün mutfakta geçiyor zaten hele çocuktan sonra! Anneciğine de sevgi ve selamlar gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel anlatmışsın tane tane ben bile anladım yapabilirim diyorum o derece (: ya kilo alıcaz ama

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖