TATLI TARIFLERI: Mandalinalı Cheesecake (Tabansız)

Kisin hangi meyve en cok tüketilir? Tabiiki Mandalina ya da Portakal. 
Gecenlerde canim Cheesecake cekti ve uzun zamandir yapmadigim icin Tarif Defterimi biraz karistirdim.
Cheesecake in tembel versiyonunu bugün sizlerle tanitacagim. 
Mandalina ile tam bir kis tatlisi  ve damaklarimiza senlik oluyoru. Ne yazik ki kalorisi de oldukca yüksek,o yönden dikkatli olun... :-)


Mandalinali Cheesecake




                          Cheesecake






Malzemeler:

100 gr. Tereyagi (ya da Margarin)
200 gr. Seker
3 Yumurta
900 gr. süzme Yogurt
1 kutu Labne
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya Puding Tozu
1 Yemek Kasigi Irmik
1 Yemek Kasigi Limon Suyu
5 adet orta boy Mandalina


Yapilisi:

Mandalinayi soyun,temizleyin ve bölün.
Tereyagi eritin ve Seker ile iyice cirpin. Yumurtalarin beyazini ayirip köpürene dek cirpin.





Mandalinali cheesecake





Tereyagli sekere ekleyip özdeslene kadar tel yardimiyla karistirin. Yumurtanin sarilarini da ilave edin.
Süzme Yogurdu ve Labneyi, ardindan Puding tozu, Kabartma tozu ve Irmigi yavasca icine ekleyerek karistirin.






Limon Suyunu ve Mandalinalari bir tahta kasik ile ekleyip biraz karistirin. 






24 cm capinda kelepceli Pasta Kalibina dagitarak dökün.
Firini 150°C de isitin ve Cheesecake i 60 dak civarinda pisirin. Iyice kabarip üzeri nar gibi kizarmali. Süre dolduktan sonra Cheesecake i hafif acik kapisi ile firinda sogmaya birakin. Iyice sogmadan asla ne kaliptan alin ne de kesin,dagilir.
Zamaniniz varsa bir gece Buzdolabinda bekletin ki iyice sertlessin.
Dilerseniz üzerine Pudra Sekeri serpip servis edebilirsiniz.


Afiyet seker olsun...

1 yorum:

  1. Bu tarifi daha önce denemiştim . Zor bir tarif değil ama biraz sabırlı olması gerekiyor. evde herkes memnun kaldı. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖