Brokoli son yıllarda bizim
sofralarımızda sıkça görülmeye başlayan bir sebzedir.Italya
yarımadasından dünyaya yolculuğunu başlayan Brokoli' yi romalılar da
severek tüketmişler. 20 ci yüzyılın başında italyan göçmenler
tarafından ABD ye getirilen Brokoli oradan italyan mutfağının
yaygınlaşmasıyla başka yemek kültürleri de etkiledi.
Bol vitamin (C,E ve K) içeren Brokoli
kalsiyum,demir, magnezyum, potansiyum ve fosfor gibi mineraller kaynağı olarak da bilinir. Besin değeri oldukça yüksek olan Brokoli, düşük
kalori seviyesi ile diyet yapanlar için idealdir.Ayrıca
salatada,gratende,haşlanmış ya da buğulanmış Brokoli sağlıklı beslenmede önemli bir yer aldı. Ve tabiiki çorbası da sık sık kışın
tüketilen yemeklerden biri. Çoğu tariflerde krema kullanılır ama ben
sütü tercih ediyorum. Hem ağır olmuyor hemde kalori bakımdan daha
uygun.
Brokoli Çorbası (kremasız)
Malzemeler:
1 orta boy brokoli
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara böldükten sonra
küp doğranmış patates, halka dilimlenmiş havuç ve küçük doğranmış soğan ile tencerede üzeri geçmeyecek kadar su ile pişirin.
Tereyağı eritin ve unla kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü yavaşça ilave edin. Kaynayana kadar karıştırarak
pişirin. Sonra sebzelere karıştırarak ekleyin. Blender yardımı ile çorba kıvamına getirin. Tuz ve karabiberi ayarlayıp 5 dakika orta ateşte
pişirip sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Ben de aynen böyle yapıyorum gerçekten çok lezzetli oluyor ve çok da sağlıklı. Ben içine kereviz de koyuyorum bazen tam bir şifa deposu. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok severim sıkça da yaparım
YanıtlaSilbirde kereviz koymayı dene azıcık bir iki dilim kadar enfes oluyo
YanıtlaSilKerevizi kayınvalidem de önermişti, mevsimi gelince mutlaka onu da ilave edeceğim tarife.
YanıtlaSilTeiekkürler Deneyimli Anne ve Hayatım Kitap :))
Sevgiler <3