YEMEK TARIFLERI: Ispanak Soslu Makarna

Bildigimiz Ispanak muhtemelen Iranda ilk olarak yetistirilmistir. Adi „ispanāğ“ olarak gecen bitki araplar tarafindan ispanyol yarimadasina getirilip oradan bütün dünyaya yayilmistir. Yüksek miktarda Vitamin A,B ve beta karoten iceren Ispanak demir zenginligi ile meshur olan bir bitkidir. Cocuklar tarafindan tadi pek sevilmeyen sebzeyi makarna esliginde sos olarak servis ederseniz, mutlaka begeni toplayacak.

Ispanak Soslu Makarna



Malzemeler:

1 paket fiyonk yada burgu makarna
500 gr. Ispanak (Pazi da olur)
1 orta boy sogan

Bechamel Sosu icin:
3 Su bardagi süt
4 Yemek kasigi un
4 yemek kasigi siviyag (ya da tereyag)
tuz,kara biber

Yapilisi:

Ilk önce ispanaklari ayiklayip, ince dograyip (1 parmak genisliginde) iyice yikayin. Ardindan uygun tavada yemeklik küp dogranmis sogani yag ve ½ cay bardagi su ile soteleyin. Üstüne ispanaklari ekleyip ölene dek orta ateste pisirin.
Bu arada Makarnayi haslayin ve Bechamel sosu hazirlayin. Unu yag ile kokusu cikana kadar kavurun ve yavasca sütü ekleyin. Topaklanmamasina dikkat edin, yani sürekli ve hizli karistirin. Eger ona ragmen yine de topaklar olusursa, blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Tuz ve kara biberini ayarlamayi ihmal etmeyin (özellikle cocuk icin yaparsaniz kara biberi atlayabilirsiniz).
Dilerseniz Bechamel Sosu yerine 1 su bardagi krema ile 1 su bardagi sütü karistirip tuz ve kara biber ile iki dakika kaynatin.
Sosu Ispanak ile harmanlayin ve bir tasim pisirin.Sonra ya makarna ile karistirip servis edin ya da makarnanin üstüne koyup öyle sunun.


Simdiden afiyet olsun...

11 yorum:

  1. Makarnanın her türlüsünü severim. Bu tarifi hemen denemeyi düşünüyorum. Hem kızım için besleyici hem de benim için pratik ve leziz bir yemek olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bizim kadar seversiniz, afiyet olsun :)

      Sil
    2. Umarım bizim kadar seversiniz, afiyet olsun :)

      Sil
  2. Kremali makarnaaa cok güzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. Geçen günkü patatesli, sosisli tost ta çok güzel görünüyordu. Makarna da enfes görünüyor. Elinize sağlık.
    http:// takimodam.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın patatesli sosisli tostu beyaz begonvil yapmıştı.

      Sil
    2. Rica ederim, hiç sorun değil. :))

      Sil
  4. Tam çocuklara ıspanak yedirmeye çalışan anne yemeği bu. :) makarnaya bayilir cocuklar arada ispanakta yemis oluyorlar. Super !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler cnm, afiyet olsun ailece ;)

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖