TATLI TARİFLERİ: Elmalı Tart


Sonbahar'ın güzel taraflarından biri artık tatlı krizlerini giderecek eşsiz meyveli kek ve tartlardır. Ben bu tarifi bazen biraz değiştirip küçük turtalar olarak yapıyorum ve harç yerine reçel kullanıyorum. Dilerseniz aynı tarifte elma yerine armut veya ayva da kullanabilirsiniz. Meyve' nin tatlılığına göre şeker miktarını ayarlamaya unutmayın ve tarçın eklemeyin, o kadar. 





Malzemeler: 

1/2 kilo soyulmuş elma
1/2 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
400 gr. un
200 gr. şeker
1/2 kahve fincanı su
250 gr. (1 paket ) margarin
1 yumurta
Tarçın

Üstüne: 
Pudra şekeri


Yapılışı:

Elmaları iri rendeleyip bir tencerede iki yemek kaşığı şeker ve su ile kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Bu arada un, süt,şeker,yumurta, eritilmiş ve soğmuş margarin ve kabartma tozunu karıştırıp iyice mikser yardımı ile yoğurun ( el ile de olur ). Hamurun 1/3 ayırıp kalanını el ile incelterek ve 1 parmak kalınlığında kenar oluşturarak kelepçeli fırın tepsisine yayın ( tart kalıbı yada borcam' da olur ama bölüp çıkarırken zorlanırsınız veya dağılır). Ayrıca borcam'ı ısıyı iyi dağıtmıyor diye tavsiye etmem, pişmesini zorlaştırabilir. 
Elmalı harçın içine dilediğiniz miktarda tarçın ilave edip ılınmaya bırakın. Hamurun üzerine yayın. Kalan 1/3 hamuru ufak tefek parçalara bölüp gelişi güzel üzerine paylaştırın. 170 derece ısıtılmış fırında 1/2 saat pişirin ( üzeri kızarsın). Soğuduktan sonra kalıptan alıp dilimleyin ve üzerine pudra şekeri serpip servise sunun. 


Afiyet şeker olsun...

Bir elmalı tarif daha.... Orijinal Cevizli Elmali Pay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖