TATLI TARİFLERİ: Tarçınlı Çörek

Bu tarifi almanya'daki arkadaşımın annesinden almıştım. Özellikle kışın ve noel bayramı öncesi sık sık yaptığı tarçınlı çöreklerine doyum olmazdı. Ziyarete gittiğimde mutlaka bana yapar yada en azından yaptığında ayırıp arkadaşım ile bana gönderirdi. Böylece her yaptığımda onu anıyorum. Umarım sizde beğenirsiniz...






Malzemeler:

350 gr. un
50 gr. şeker
120 ml süt
1 paket yaş maya
1 yumurta
60 gr. margarin
1/2 çay kaşığı tuz

Harç için:
50 gr. yumuşamış margarin (oda sıcaklığında)
30 gr. şeker
2 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:

Mayayı ılık sütte eritin. Unu bir kaba eleyerek ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı sütü içine dökün. Geri kalan malzemeleri ilave edin.Dıştan içeriye dogru unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar un ekleyerek yapışmayan hamur elde edin. Sonra 10 dakika durmadan yoğurun. Top şekline getirip kapta üzeri örtülü şekilde 1,5 saat sıcak ortamda bekletin kabarsın. 
İç harç malzemeleri karıştırın. Hamuru biraz yoğurup dikdörtgen şekilde açın.
Karışımı üzerine sürün ve uzunlamasına rulo yapın. 1 parmak genişliğinde parçalara kesin ve yağlı kâğıt ile kaplanmış fırın tepsisinde 1 saat bekletin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ve soğuk halde tüketin.

Afiyet şeker olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖