TATLI TARİFLERİ: Elmalı Minik Poğaça

Poğaça deyince akla peynirli veya kıymalı yarımaylar gelir. Gerçi bu tarifdekiler kurabiye kategorisine aitler ama beklediğimiz kıtır kıtır yapıya sahip değiller. Daha ziyade yumuşak ve... Poğaça gibiler . Sadece tatlı versiyonu ama o da yoğun sayılmaz. En iyisi deneyip siz karar verin :)








Malzemeler:

350 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
125 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt

Harç için:
4 yemek kaşığı şeker 
3 orta boy elma
1 silme yemek kaşığı tarçın
1 türk kahvesi fincanı kırılmış fındık

Üzerine:
Pudra şekeri


Yapılışı:

Unu, kabartma tozu ve vanilini eleyip bir kaba alın. Eritilmiş margarın ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru üstü örtülü 15 dakika dinlendirin. 
Bu arada elmaları rendeleyip tencerede şeker ve bir çay bardağı su ile 10-15 dakika kaynatın. Soğunca fındıkları ve tarçını ilave edip karıştırın. 
Hamuru yine biraz yoğurup cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elinizin avucunda daire şeklinde açın ( çok ince olmasın ). Ortasına harçtan biraz koyun ve poğaça gibi yarım ay şeklinde kapatın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt yayıp üzerine dizin. 170 derece'ye ayarlanıp biraz ısınmış fırına verin. Üzeri pembeleşene dek pişirin. Sonra soğutup pudra şekerini serpiştirin ve servis edin.

Afiyet şeker olsun...


NOT: 

Eğer harç artacak olursa kapaklı kaba alıp ilk fırsatta başka tatlıda değerlendirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖