GÜZELLİK & MAKYAJ: Dalan Antique Zeytinyağlı Defne Sabunu inceleme

Herkese merhaba, 

Dalan ailesinden aldığım son ürünün incelemesine hoş geldiniz.
Bu arada Dalan şirketinin 75. Yıldönümünü kutluyorum, yılların tecrübesini ürünlerde hissetmemek mümkün değil. 
Gelelim bu seferki konuğuma...


Dalan Antik Zeytinyağlı Defne Sabunu




Dalan Antik Defne Sabunu


"...vücut üzerinde dinlendirici etkisi bulunmaktadır. Cildi nemlendirir, canlandırır ve yumuşatır. Gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar..."



Tüm zeytinyağlı sabunlar gibi bunu da tüm vücudunuza ( saçlar dahil) kullanabilirsiniz. Ben sadece yüz temizliğim için kullanıp değerlendirdim. Eğer vücudun geri kalanı ile ilgili olan incelemeyi merak ediyorsanız Dalan Antik Pirina Zeytinyağlı Sabun incelemesini okuyun, iki ürün neredeyse aynı.
Cildim kuru/ karma olup özellikle kış aylarında çok kuruyan bölgeler oluşup kaşınarak kızaran, hatta soyulan ve kanayabilen tipten. Kullandığım temizleme jelleri ve sabunlar her ne kadar kaliteli olsalar da etki etmediler ve bu vasıta ile ürüne şans tanımaya karar kıldım. 

1.Ambalaj:


Sabun tek olarak karton kutusu ile satılıyor. İsterseniz muhafaza için kutuyu saklayabilirsiniz, özellikle seyahatler için uygundur. Tek dikkat etmeniz gereken sabunun kuru olmasıdır. 
Ambalajın üzerindeki kullanılan yazı karakterleri ve renkler doğal ve antik temayı yansıtıyorlar. Ürün açıklaması 3 dilde yazılmış: Türkçe, İngilizce ve Rusça.
Ayrıca içerik ile bilgiler de mevcut. Üretim tarihi, SKT ve üretici bilgileri de bir tarafta belirtilmiş ama karakterler küçük tutulmuş ve biraz zor okunuyor. Bunun sebebi yerin kısıtlı olup 3 dilde yazılmış olması.


Puanlama: 2

Kutunun tasarımı başarılı olmuş. Zaten bu konuda özen gösterdikleri diğer ürünlerinden de belli. Detayına kadar düşünülmüş olması benim hoşuma gidiyor.


2. Koku:


Bütün kaliteli zeytinyağlı sabunlarda gibi bu ürün de alışılmış ev yapımı sabun kokusuna sahip. Her seferinde rahmetli anneannem gelir aklıma. 
Defne kokusunu maalesef alamadım ama yokluğunu da hissetmedim, benim için önemli olan faydası. Saf ve doğal, iç açıcı, Marmara ve Ege sahillerin şirin köy ortamlarını canlandırıyor bir anda. Anılar geliyor gözümün önüne - çocukluğumun geçtiği tatillerin kokusuydu bu. 

Puanlama: 2

Eh bu kadar anı ve doğallık tam puanı hak ediyor, zaafım var yapacak bir  şey yok :))


3. Kullanım:


Sabun kare şeklinde ve ürünün adı damgalanmış şekilde üstüne yerleştirilmiş. Rengi bej ve mermer gibi yeşil ve kırmızı damarları var. İlk kullanımdan evvel kuruması önemli, bu şekilde erimesini önlersiniz ( beyaz sabun misali). Zaten kuru ortamda muhafaza etmenizi öneriyorlar ki doğrusu bu. Şekli ele biraz hantal geliyor sanırım el yapımı havayı vermek için. İlk başta biraz zorlanırsınız ama zaten zamanla şekil alacaktır diye emin olun. Zeytinyağlı sabun fazla köpürmez o yüzden normalinden fazla ovalayıp zorlamayın. Hem ürünü çabuk bitirirsiniz hemde durulaması ( özellikle saçta ) güçleşir. Ben ellerim ile hafif köpürtüp yüzümü yıkıyorum ( Akşam rutinim yazımda izah etmiştim). Duruladıktan sonra cildim biraz gıcır gıcır kuruyormuş gibi his oluşuyor ama bu temizlenmiş olmasının belirtisi. Aradan bir, iki dakika geçince ciltte bir hafifleme ve yumuşaklık oluşuyor ki ürün sihiri göstermiş oluyor. 


Puanlama: 1,5

Biliyorum şimdiye kadar yarım puan verme yada kırma yapmadım ama sebebim var. Biraz hantal olması geçici durum olduğu için bir puan düşmek haksızlık olurdu, es geçemedim de. 





4. Etki:


Etkisini ilk kullanımdan itibaren hissettim. Nemlendiriyor, canlandırıyor, derinden temizleyip yumuşatıyor. O yüzden kremi daha hafif seçiyorum cildi yormamak ve ağırlaştırmamak için. Esas etkisini kışın göreceğim ama umutluyum, bence iyi anlaşacağız :) Saç ve vücuttaki etkisini test etmedim ama önceden incelediğim Dalan Antik Pirina Zeytinyağlı Sabun 'dan başarısız olacağını sanmıyorum.

Puanlama: 2

Şüphesiz yine tam puan. Fiyat-Etki dengesi iyi tutulmuş, hatta fiyata göre çok etkiliyor.

5.İçerik:


İçerik listesi az ve öz: Sodium Laurate ( SLS diye bildiğimiz Sodium Laurenth Sulfate değil),Sodium Olivate,Su ve Sodium Chloride. İngilizce "İt doesn't contain lard" (Domuz yağı içermiyor) diye belirtmişler. Herhangi kötü madde yok, ne parfüm, SLS yada petrol türevi mevcut. Yalnız defne ile ilgili bir içeriğe raslamamam kafamı karıştırdı, özellikle defne sabunu diye satılan üründe bunu es geçmeleri şaşırtıyor. 

Puanlama: 2

Doğal ürün eşittir doğal ve temiz içerik. Benden gönül rahatlığı ile iki ak ve pak puan.


Sonuç: (9,5/10)


Neredeyse tam puan, Dalan hayranı olma yolundayım. Fırsat olursa merak ettiğim diğer ürünlerini de alıp deneyeceğim. Özellikle el kremleri çok başarılıymış, göreceğim bakalım...




Uyarı:
Bu yazı reklam amaçlı değildir. Ben bu ürünü kendi param ile aldım ve hiç bir şekilde Dalan Kimya firması ile temasda bulunmuyorum. Incelemenin temeli sadece kişisel bakış açım ve edindiğim şahsi tecrübelere bağlı. Değerlendirmesi tamamı ile size kalmış.

6 yorum:

  1. Bende kullandım bu sabunu. Hala da kullanıyorum. Nemlendirmesi çok başarılı. Banyo sırasında vücut için kullanıyoruz. Normalde sabundan sonra cilt kurur ama bu sabunda pamuk gibi oluyor. Sende çok güzel, çok detaylı anlatmışsın. Güle güle kullanalım :))

    YanıtlaSil
  2. Gamze ismiyle bende direk puan yükselten sabuna benden de gelsin onnnn puaannnn :))))))) bu arada şaka bir yana bizim evde de sık kullanılır zeytinyağlı defne sabunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür sabunlar kültürümüzün parçasıdır, incelemeyi beğendiğine sevindim. Çok teşekkürler canım, öpüldünnn :))

      Sil
  3. kaliteli bir sabun
    başarılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Numan bey, ayrıca sadece bayanlara hitap etmemesi de artılarından biridir.
      Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖