GÜZELLİK & MAKYAJ: Dalan d' Olive Zeytinyağlı Şampuan inceleme

Dalan markasından aldığım ikinci ürün bu şampuandı. Saç kremleri dökülmeye sebeb oldukları için bunun ile yetindim. Zaten bu şekilde etkisini, eksi ve artılarını daha belirgin şekilde ortaya çıkacağına emindim.
Dalan Pirina Antik sabun incelemesini eğer merak ediyorsanız bu linke tıklayarak kısayoldan yazıya ulaşabilirsiniz (tıklayın).

Dalan d'Olive Zeytinyağlı Şampuan




Dalan d'Olive Zeytinyagli Sampuan


"... Egenin Zeytinyağı ve Buğday Proteini ile hazırladığımız saç derinizi beslerken yıpranmış saçınızı güçlendirip onarmaya, kökten uca nemlendirerek temizlerken yumuşaklık ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur..."


Incelemeye geçmeden ilk başta saçım ile ilgili bilgi vermek istedim. Şu aralar boyalı hali ile kuru ve yazın getirdiği yıpranma ile denemeye başladım. Bunun dışında saç diplerimde kuruluk mevcut, deride kaşıntı yapıp pul pul dökülen bölgeler de var. Dalgalı oldukları için uçları çabuk karışıyor ve taranması zorlaşıyor. Bakalım bu şampuan vaad ettiklerinin saçıma da faydası olacak mı...

1.Ambalaj:

Yeşil ve şeffaf plastik şişede ürün net görebiliniyor. Kapağı güven veren „çıt“ sesi ile güçlü şekilde kapanıp, fazla zorlanmadan açılıyor. Şişedeki ufak zeytindalı kabartması hoş detay olmuş. Etiket şişenin şeklini takip edip göze hitap eden yazı karakterleri ve görseller ile uyumlu olmuş. Verdikleri bilgiler bana göre gayet net ve anlaşılır şekilde.

Puanlama:2

Tasarımı başarılı ve ürüne yakışır şekilde olmuş. Şık ama fazla abartılı olmayıp bir çok alıcıyı ürünü almaya teşvik ettiğine eminim.

2.Koku:

Kokusu hafif ve rahatsız etmeyen tarzdan. Zeytinyağı kokusu alamadım,sanırım özellikle kullanılmadı.
Zeytin'in faydalarını isteyen ama kokusunu haz etmeyenler için uygun ürün. Benim için sorun değil, kokusunu da severim kendisini de :)

Puanlama: 2

Şampuan için güzel ve ferahlatıcı koku sayılır. Koku her cinse hitap eder, özellikle feminen parfüm içeren şampuanları kullanmaya reddeden eşim hiç rahatsız olmayıp arada kullanır. 

3. Kullanım: 

Alışık olduğumuz şampuan kıvamı ile gayet rahat saça uygulanıp durulanıyor. Şeffaf yeşil yapısı ile krem içermediği için her saç tipine kullanılabilir. Az miktar kullandığım halde saçımı iyi temizledi ve ağırlık yapmadı. Yaş hali ile ilave yumuşaklık hissetmedim, biraz zeytinyağlı sabunun etkisini andıran sonuç aldım yıkadığımda.

Puanlama: 2

Saçlarımın kuruluğunu gidermesi için şampuanın yetersiz olduğunu biliyordum zaten. En azından kullanım esnasında mucizevi yumuşaklık yaratması imkânsız görünüyordu. Herşey beklentilerimin çerçevesindeydi.


4. Etki:

Bir şampuanın etkisini tam anlamıyla yansıması bir hayli uzun sürebilir. İlk anda harika sonuçlar verip zaman geçtikçe yan etkilerini gösteren çok ürün gördüm. 
Ürünün deneme süresinde iki boyama ve koca bir yazın etkisi altında kalan saçlarım epey zor şartlar oluşturdu. 
Saçımda yumuşatma etkisi sabunun kadar olmadı diyebilirim. Artı bakım yapmadan istediğim kıvama gelmedi.
Saç diplerimdeki kuruluk ve kaşıntı hala mevcut ama eskisi kadar şiddetli değil. Sadece hafif bir parlaklık görebildim. Tararken çok zorlanmadım ona biraz şaşırdım açıkcası.

Puanlama: 1

Kullanım süresi sadece 2-3 ay olup etkisi bu kısa zamanda belli olmadığı için sadece o ana kadar olanı değerlendirdim. 





5. İçerik:

Ürün zeytinyağı ve buğday proteini içeriyor, paraben kullanılmamış. Bunlar iyi  tarafı. İyi olmayanlar SLS,Silikon ve alkolün mevcut olmalarıdır. Başka şampuanların içeriklerinden az da olsa bunları kullanmaları üzüyor.

Puanlama: 1

Kimya uzmanı değilim ama bu kötü maddeleri kullanmadan da başarılı ürün ortaya çıkar diye düşünüyorum. Ama fiyata bakarsak sebebi de ortada diyenler olur, sonuçta temiz içerikli şampuanlar genelde pahalı kalıyorlar. 

Sonuç:(8/10)

Başka kullandığım zeytinyağlı şampuanlar ile kıyaslarsam yine başarılı sayılır. Sonuç olarak bu kısa zaman için daha iyi puan veremedim ama içeriğinden dolayı zaten tam puan alması imkânsız. Elim yine o harika sabuna gider oldu...


Uyarı:
Bu yazı reklam amaçlı değildir. Ben bu ürünü kendi param ile aldım ve hiç bir şekilde Dalan Kimya firması ile temasda bulunmuyorum. Incelememin temeli sadece kişisel bakış açım ve edindiğim şahsi tecrübelere bağlı. Değerlendirmesi tamamiyle size kalmış.

2 yorum:

  1. SLS kullanmaları üzücü :(

    YanıtlaSil
  2. Benim son aldığım Dalan şampuanda Paraben, Silikon, PEG ve SLES yok. Dikkatli bakarsanız bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖