TATLI TARİFLERİ: Kaiserschmarrn- İmperatorun Tatlısı

Kaiserschmarrn Türkiye'de pek tanınmayan ama Anavatanı Avusturya' da çok yenilen bir tatlıdır. Akıtma ya da Crepe 'e yakın olan Kaiserschmarrn' ın çeşitli versiyonları var. İstedığiniz kadar sos ve marmelat,bal, kuru yemiş, dondurma, meyve vs. ekleyebilirsiniz. Adını Türkçe'ye çevirdiğimizde " İmparator' un saçmalığı" gibi birşey çıkıyor ortaya. Biraz tuhaf dimi? Ama bu sanırım tarihçesine dayanarak bu şekilde kalmış ki artık garipsenmeden adı olarak kabul görüyor. Avusturya İmperator' u Kaiser Franz- Joseph zamanında eşi Elisabeth' in diyetlerinden bıkmış ki, onun saray ahçısı tarafından reddettiği yeni kreyasiyonuna " Hadi ahçı başı ver bakalım bu saçma tatlıyı da bari ben yiyeyim" dediği tahmin ediliyor. Bunu gibi iki, üç farklı hikâyeler vardır ama detaylara fazla takılmadan size sabırla bekledığiniz basit Tarifi veriyorum...








Malzemeler:

3 yumurta
2 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
3/4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuru üzüm
sıvı yağ

üstüne: 
Pudraşekeri


Yapılışı:

Bütün buzdolabından çıkan malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Yumurtaların aklarını tuz ile mixer yardımıyla en yüksek konumda 5 dakika iyice köpürene kadar çırpın. Köpüğü iyice sertleşmiş ve sıvı kalmamış olacak. Başka bir kapta 2 yemek kaşığı şeker ve yumurtaların sarılarını yine mixer ile karıştırın, şeker iyice erisin. Yavaşça sütü ekleyin ve eleyerek unu ilave edin. Hamur pürüzsüz hale gelene dek devam edin. Diğer kaptaki akları bir kaşık ile ilave edin ve onunla yavaşça hamura yedirin.

Geniş teflon Tavada yağı kızdırın ve hamuru içine dökün. Üzerine kuru üzümleri serpiştirin. Ocağı en düşük konuma getirin ve altı biraz kızarınca ters yüz edin. Tahta Spatula ile küçük parçalara bölün ve 1 tatlı kaşığı şekeri serpiştirerek ilave edin. Tavayı sallayarak ve Spatula yardımı ile parçaları bir müddet karıştırın. Şeker eriyip karamelize olduğunda bir kaç parçayı servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek sıcak servis edin.


Afiyet olsun...

NOT:
Kaiserschmarrn mutlaka sıcak servis edilmelidir. Yanına vanilya sosu veya dondurma da verebilirsiniz.

6 yorum:

  1. krepe benziyorsa çok seveceğim bir şeydir kesin elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Crepe kadar ince olmasa da tadına doyamayacaksınız... 😍

      Sil
  2. Çok lezzetli görünüyor, elinize sağlık, bize de bekleriz uygun olduğunuzda, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, mutlaka gelirim ziyarete 😊

      Sil
  3. Bana çok tatli geliyor ama evdekiler seviyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tatlıdır ama onu ayarlayabilirsin canım 👌

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖