Severek yaptığım bir tek Cantuccini' dir. Size verdiğim tarifin miktarının iki ya da üç katını kullanırım ve hazırda durup aylarca dayanır. Ne gevşediğini gördüm ne de tadından taviz verdi. Ama bayatlamaya fırsat da vermedim diyebilirim. Biz bitirmesek de misafir, akraba ya da eş dosta dağıttığım çok oldu. Kıtır kıtır ve yoğun badem tadıyla çayın yanına iyi gidiyor, denemeyi tavsiye ederim...
Malzemeler:
150 gr. soyulmuş Badem
250 gr. Un
180 gr. Şeker
2 pkt Vanilin
1 çay kaşığı badem Aroması
25 gr. Sıvıyağ ( ben Zeytinyağı kullanıyorum ama Tereyağı da olabilir)
2 yumurta
bir çimdik tuz
Yapılışı:
Bademler hariç bütün malzemeleri hamur haline getirip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında olunca Bademleri ekleyip iyice yoğurarak karıştırın ve top halinde buzdolabı poşeti ya da stretch filme sarın. 30 dakika buzdolabında bekletip dört parçaya bölün. Her parçayı uzun rulo halinde yağlı kağıt üzerine fırın tepsisine yerleştirin.
200 derece ısıtılmış fırında 10- 15 dakika ( üzeri kızarana kadar) pişirin. Soğumaya bırakın ve sonra yaklaşık 1 cm genişliğinde parçalara kesip yine aynı derecede 8-10 dakika pişirin. Soğduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
NOT:
Kapalı kutuda ya da saklama kabında uzun zaman dayanır.
badem ve badem aroması...:) Muhteşem.. bayılırım bademe.. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilBademli kurabiye nefis görünüyor :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
güzelı olmuş bloğunu takip ediyorum bende bloğuma beklerim sevgiler
YanıtlaSilmutlaka ugrayacagim :)
Sileline sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler,yapacak olursan da sana afiyet olsun :)
SilBeceremezsek türkiyede nerde satılıyor acaba ?
YanıtlaSilBüyük zincir marketlerde veya gurme marketlerde bulunabiliyor bildiğim kadarı ile, sevgiler <3
SilOooo muhteşem gorunuyor.O zaman senin tarifinle bir gün denerim ;)
YanıtlaSilTeşekkürler tatlım, umarım damak tadına uygun olur 💓
SilBen de çok severim bademli kurabiye. Eline saglik canim :)
YanıtlaSilSağol canım, Cantuccini'ye kimse dayanamazzzz 😀
Sil