Orange Curd
Malzemeler:
3 orta boy Portakal
300 gr. (1,5 su bardağı) + 100 gr. (1/2 su bardağı) Şeker
100 gr. Tereyağı ya da Margarin
2 yumurta + 2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı Nişasta
Yapılışı:
Portakalları iyice yıkayıp kabuğunu ince soyun ( beyazı kalsın). Kabukları ufak doğrayıp 100 gr. Şeker ile Rondo'da iyice çekin. Portakalların suyunu sıkıp diğer 300 gr. Şeker,parçalanmış kabuklar ve Tereyağı ( ya da Margarin) ile bir Tencerede ısıtın (sakın kaynamasın!!!!). Tereyağı dağılınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları ve yumurta sarılarını karıştirarak ekleyin. Yine ocağa alıp düşük ısıda daima karıştırarak ısıtın ( yine kaynamasın). Eğer sulu olmuşsa Nişastayı biraz soğuk suda eritip karışıma ilave edin. Isınarak yoğunlaşana kadar karıştırın ( muhallebi kıvamı alsın). Ocaktan alıp 1/2 litrelik kavanoza aktarın ve soğunca buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun...
NOT
Bu karışım ile harika ve oldukça kolay bir Pasta hazırlayabilirsiniz. Tarifi için buraya tıklayın:
Bu karışım ile harika ve oldukça kolay bir Pasta hazırlayabilirsiniz. Tarifi için buraya tıklayın:
harika görünüyor elinize sağlık..
YanıtlaSil