TATLI TARİFLERİ: Pas de deux- beyaz ve bitter çikolatalı Mousse

Mousse harika bir tatlidır. Puding tadında köpük yapısiyla ağzinda bulut kadar hafif haliyle dağılıyor. Eh bakmayın bu hafifcecik haline, epey kalori barındırıyor. Ama değer mi.. Kesinlikle! Zaten bu tatlı bir şölendir ve özel günlere laik. Olur da diyet yapıyorsanız, istediğiniz kiloya düştüğünüzde kendinizi Mousse ile ödüllendirin... Bundan daha uygun bir fırsat olabilirmi? 





Malzemeler:

150 gr. Bitter çikolata
150 gr. Beyaz çikolata
4 yumurta
3 kutu süt kreması
2 poşet krem şanti


Yapılışı:

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyince biraz karıştırıp kenara alın ve ayri bir kapta hazırladığınız iki yumurtayı kaynayan suyun üzerine yerleştırin. Mixer ile iyice köpürene kadar çırpın. Tencerenin üzerinden alıp tahta kaşık yardımı ile çikolatayı yavaşça ilave edin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. 1,5 kutu süt kreması ve krem şantiyi mixer ile iyice karıştırın. Çok sertleşmeden çikolata karışımına yine azar azar ilave edip tahta kaşık ile karıştırın. Mousse homojen hal aldığında istediğiniz kap ya da kup' lara yarıya kadar doldurun. 1-2 saat buzdolabında bekletin. 

Sonra aynı işlemleri beyaz çikolata ile yapın ve bitter çikolatalı Mousse' un üzerine dağıtın. Yine dolapta 2-3 saat bekletin ki iyice sertleşsin. 

Servis yaparken üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Eğer benim gibi büyük kalıba yaptıysanız ıslatılmış kaşık ile porsiyon olarak bir tatlı tabağında servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

NOT: 
Porsiyonları fazla büyük yapmayın, mousse göründüğünden ağır bir tatlıdır. Hele ana yemekten sonra servis edecek olursanız mutlaka ufak kuplara azar azar hazırlayın ve süslemesi biraz yoğun olsun da göze cimri gelmesin. 
Ayrıca bu tarifteki çikolata karışımın içine dilediğiniz aromayı da ekleyebilirsiniz (rum, badem, portakal vs).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖