Malzemeler:
3 yumurta
2 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
3/4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuru üzüm
sıvı yağ
üstüne:
Pudraşekeri
Yapılışı:
Bütün buzdolabından çıkan malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Yumurtaların aklarını tuz ile mixer yardımıyla en yüksek konumda 5 dakika iyice köpürene kadar çırpın. Köpüğü iyice sertleşmiş ve sıvı kalmamış olacak. Başka bir kapta 2 yemek kaşığı şeker ve yumurtaların sarılarını yine mixer ile karıştırın, şeker iyice erisin. Yavaşça sütü ekleyin ve eleyerek unu ilave edin. Hamur pürüzsüz hale gelene dek devam edin. Diğer kaptaki akları bir kaşık ile ilave edin ve onunla yavaşça hamura yedirin.
Geniş teflon Tavada yağı kızdırın ve hamuru içine dökün. Üzerine kuru üzümleri serpiştirin. Ocağı en düşük konuma getirin ve altı biraz kızarınca ters yüz edin. Tahta Spatula ile küçük parçalara bölün ve 1 tatlı kaşığı şekeri serpiştirerek ilave edin. Tavayı sallayarak ve Spatula yardımı ile parçaları bir müddet karıştırın. Şeker eriyip karamelize olduğunda bir kaç parçayı servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
NOT:
Kaiserschmarrn mutlaka sıcak servis edilmelidir. Yanına vanilya sosu veya dondurma da verebilirsiniz.
krepe benziyorsa çok seveceğim bir şeydir kesin elinize sağlık..
YanıtlaSilCrepe kadar ince olmasa da tadına doyamayacaksınız... 😍
SilÇok lezzetli görünüyor, elinize sağlık, bize de bekleriz uygun olduğunuzda, sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, mutlaka gelirim ziyarete 😊
SilBana çok tatli geliyor ama evdekiler seviyor.
YanıtlaSilEvet, tatlıdır ama onu ayarlayabilirsin canım 👌
Sil