TATLI TARİFLERİ: Orange Curd Pastası

Kışın son meyve temsilcilerinden olan Portakalı bu Tarifimde size sunmak istiyorum. 


Orange Curd içeren oldukça pratik, çok kısa bir zamanda hazırlayabileceğiniz bu pastayı tabiiki yaz aylarında' da limonlu versiyon olarak yapabilirsiniz. Ben şahsen Pasta'da Curd'ün içindeki Portakal kabuğunun parçalarını dişe gelecek şekilde bırakıyorum. 
Ama gelelim Tarifime...






Malzemeler:

1 pkt Pasta Tabanı
4 poşet Krem Şanti ( kutu başı 2 olanı)
1/2 0,5 lt. lik Kavanoz Orange Curd
4 orta boy Portakalın suyu
2 yemek kaşığı Pudra Şekeri

Yapılışı:

Pasta tabanın alt bölümünü uygun servis tabağına yerleştirin.Krem Şantileri tarifine göre hazırlayın. Portakal suyunu Pudra şekeri ile iyice karıştırın. 1/4 ini alt Tabanın üstüne gezdirin. Üzerine Orange Curd ü sürün. Krem şantinin yarısını onun üstüne yayın. Diğer tabanı üzerine hafif bastırarak yerleştirin. Portakal suyu karışımının yine 1/4 ini uzerine gezdirin. Kalan karışımı krem şanti ile iyice karıştırın. Portakallı krem şantiyi fotoğraftaki gibi pastanın üzerine ve yanlarına yayın. İstediğiniz şekilde süsleyip en az 1 saat buzdolabında bekletip servis edin. 

Afiyet olsun...


NOT:

Ben üzerine süs olarak Portakal kabuğu şekerlemesi kullandım. Yapılışı gayet kolay ama kullanmadan evvel en az iki gün dolapta bekletmeniz gerek. İstediğiniz kadar Portakalın kabuklarını incecik soyup küçük şeritler şeklinde kesin. Sonra uygun cam kavanoza her portakal başına en az 1 yemek kaşığı şeker ilave edin. İyice karıştırıp dolaba alın. Uzun zaman dayanıp kışın hazırlanınca yaz aylarında bile kek ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.

4 yorum:

  1. diyet var yaz var vs vs :) ama pasta gibi bir gercekte var işte :) ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. of of en sevdiğim şey yemek tarifleri okuyup yapmak ne güzel bunu da denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  3. yaaaa pastaaaa :) canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor .

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar değişik bir tarif.

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖