AKLIMDAN GEÇENLER: Sevgi...

Herkese merhaba,




bu aralar yine bir alışveriş telaşıdır sormayın gitsin. Nereye baksam sevgi adına tüketim çılgınlığı zirve yapmış,erkekler hesap yapıp gönüllerinin sultanı'nın değerini biçme derdindeler. Geçen gün Cafe'de otururken arkamdaki masanın diyaloguna şahit oldum. İki arkadaş sevgililer günü hediyesi hakkında bir birinden akıl danışıyorlardı. Özet olarak beraber oldukları bayanların ''son kullanma tarihlerini'' (beraberliklerinin sürecini) konuşup ona göre hediyenin büyüklüğünü tartışıyorlardı. Belli ki uzun süren ilişkileri olmayan ''zengin züppe'' takımına ait iki nur topu masama komşu olmuşlar. Muhabbetlerini dinledikçe midem ağzıma geldi. Kayınvalidem gelir gelmez orayı terk ettik ve kendimi dışarı zor attım. Sonradan düşünüp durdum. Neden şaşırıyorum ki? Ülkemizde kadınlara yapılan kötülükler 14 Şubat'ta unutulacak mı? Bakış açısı işin esasının temelini oluşturmuyor mu? Şahit olduğum bayanları aşağılayan bu zihniyet gün gelir de gazetelere manşet olmaz mı? Münevver Karabulut'a sevgililer günü alınan hediye onu o vahim sonundan korudu mu?
Maddiyat ile manevi değerimizi biçmek kadar daha saçma ne olabilir ki?
1 lira değerindeki gülü 5 liraya alıp bana o gün sevgisini gösteren biri, yılın diğer günleri 5 kuruşluk ilgi göstermemişse bana ne yarar? O güzelim tektaşı ilk fırsatta başıma kakan, benim için dünyanın borcuna girdi diye alkollü kafayla dayak atan benim beyaz atlı prensim mi oluyor?
Yanlış anlamayın, kimsenin sevgililer gününde aldığı hediyesine lafım yok. Herkes istediği gibi kapitalizme katkıda bulunsun. Yeterince ihtiyacımız olmadığı eşyalar ile kendimizi mutlu ediyoruz zaten. Ama sevgisini de yılın diğer günlerinde eksik etmesin. O zaman da eli açık olup gönülden versin. Güller ve pırlantalar ile değil, sıcaklığı ile beni yüceltsin. Sözler ile değil, kalbi ile beni mesut etsin...

Umarım hepiniz o gün (ve her gün) sevdiğiniz tarafından mutlu edilirsiniz, sevgi ile kalın...


14 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  2. ben zaten bu maddi hediyelere değer veren insanları hiç anlamıyorum. el emeği hediyeleri severim ben, özene bözene sadece benim için hazırlanmış hediyeleri.. Neyseki aynı benim gibi düşünen bi erkek arkadaşım var :) bi de benim hediye alacağım güne başkası karar vermesin arkadaş ya 14 şubat nedir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, ne mutlu sana ki sevdiğin de senin gibi düşünüyor. Biz eşimle hediye almayız, beraber güzel zaman geçirmek bence paha biçilmez :)

      Sil
  3. O ne iğrenç bir sohbetmiş öyle.. Sevgilinin son kullanma tarihi?? Ne günlere kaldık.. Münevver'in adını yazında okuyunca içim titredi.. Öyle ya, o kadar kıymetliydi de sonu ne oldu? Ben de senin gibi düşünüyorum hediye vs değil de samimiyet olsun yeter..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maddiyata önem verenleri hiç anlayamadım zaten... Gönlü zengin insanlarla karşılaşmak dileği ile :)

      Sil
  4. Gamzeciğim.Bir süslü cansız ve küçük olduğu kadar pahalı kutu ,göz boyamak ya da günlük bir sevinçtir sadece.Olsa da olur, ama olmaması,ya da herhangi bir nedenle alınamaması gerginliğe neden oluyorsa zaten bir terslik var demektir.Hakiki sevgi hiç yapaylıklara gerek duyar mı?Aslında böyle günlerde ,sıkıca sarılıp sevdiğini söyleyen erkeğin sıcacık armağanından daha değerli bir şey olabilir mi?Ben bu devirde zor yakalanan sevgilere şans diliyorum.Zaman güvenlerin yitmeye yol tuttuğu bir zaman.Sevgililer günün kutlu olsun canım.Ece ablan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ablam, hem sevgili deyince hep kadın/ erkek ilişkisi olması mı şart? Benim minik yavrum benim de sevgilim, onun buselerin bin tek taştan değerlidir :))

      Sil
    2. Doğru canım.Allah yavrunu bağışlasın.O sevgiler kutsal zaten.

      Sil
  5. Maddiyat konusunda sana katiliyorum. Sevgiyi hissetmek ve xasamak için bunlar gerekli degil. Baten bir tek gül ya da kir çiçegi sevenin elinden geldigi için dünyalara degisilmez. Adet yerini bulsun diye alinan hediyeninse hiç kiymeti yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle düşündüğüne emindim, sevgilerin en güzelini yaşamak dileği ile <3

      Sil
  6. Sonuna kadar katılıyorum. Bir önceki yorumum silindi galiba. sevginin parasal değeri olur mu hiç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kadriye hanım, ben uygunsuz içerik olmadan hiç bir yorumu silmem. Sanırım sistemde problem vardı, bana sizin tarafınızdan bir tek bu yorum geldi.
      Evet aşk paha biçilmezdir, zaten karşılık olarak fiyat biçilirse ticarete dönüşür... ve bunu asla aşk diye kategorize etmem.
      Değerli yorumunuz için çok teşekkürler...
      Sevgilerimle <3

      Sil
  7. ah, ah... Tam da içimden geçenler...Sevgi 1 günlük bir şey oldu günümüzde, 1 hediyelik kandırmaca oldu maalesef :(

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖