ÇOCUK & AİLE: Çocuklara aşı gerekli mi?

Herkese merhaba,



Bu aralar özellikle Avrupa' da yoğun tartışma konusu olan çocuklara aşı gerekçesi İngiltere'den gelen bir haber ile zirve yaptı. Kızamık salgınına uğrayan Londra'dan gelen haberlerin olayın faturasını aşı karşıtı ebeveynlere kesilmesini doğal sonuç olarak görebiliyoruz. Türkiye'de de zaman zaman pandemi önlemek için gerekli görülen aşıların içeriğinden şüphe duyan ebeveynlere karşı tepkiler yağıyor. Çocuğuna aşı yaptırmamasını en doğal hakkı olarak görenler, bu seçeneğin topluma (ve tabii ki her bireye) zarar verebildiği için devletin kontrolü altında kalmasını isteyenler karşı karşıya geliyor. Farma endüstrisine ve devletin denetimine güvenmeyenlerin argümanları anlaşılır olduğu gibi, bulaşıcı hastalıkların salgın haline gelip henüz yaş itibarı ile aşı olmayan bebek ve çocuklara tehdit olması da endişe veriyor. 
Ben  çocuğuma gerekli aşıları yaptıran ebeveynlerdenim. İçim rahat mı derseniz- hayır. Sebebi de içimdeki denetime ve ilaç endüstrisine olmayan güvenimdir. O hastalıklara karşı etkili olan aşının içinde vücuda zararlı ve/veya başka hastalıklara yol açan maddelerin olmamasını bana kim garantiler? Milyarlarca dolar ciro yapan bir endüstrinin sadece bizim iyileşmemiz için çalışması mantıklı düşündüğümüzde biraz safça değil mi? Güvendesiniz diyen devletler ne kadar bu akan paradan yararlanıyor? 
Bu sefer sizlere soruyorum: 
Sizce aşı yaptırmak güvenilir ve gerekli mi yoksa daha kötü hastalıklara yol açan ve bağışıklık sistemini çökerten sebeplerden birimidir?

Yorumlarınızı merakla bekliyorum...

Sevgiler <3

9 yorum:


  1. Sürekli yeni hastalıklar mutasyon geçirerek önümüze çıkıyor. Her salgın için aşı yeseydik kevgire dönerdik. Sağlıklı beslenip temiz olalım bence yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o konuda haklısın ama benim kastettiğim çocuklara yapılan standart aşılar.

      Sil
  2. Bence bebeklikten çocukluğa kadar yapılan aşılar tabi ki de gereklidir. Önceden önlem alınmalı ki ilerki zamanlarda olumsuz sonuçlarla karşılaşılmasın. İlaçlar onlarca testlerden geçiyor ve güvensizlik gerektirecek hiçbir sorun göremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, Semih bey.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ben de standart asilari yaptirdim. Asi olmadigi icin bir hastaliga yakalanmalarini istemem. Asilarin da yan etkileri oluyor ama çocuk asilari yapilmali bence. Burada kanunen zorunlu olan asilar var zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim, canım.
      Sevgiler :)

      Sil
  4. Beğendiğinize sevindim, yine beklerim. İlk fırsatta iade-i ziyarette bulunacağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. İlaç sektörü maalesef tamamen ticarete dönmüş durumda! O yüzden biz anneler de ne yapacağımızı şaşırdık. Bunu kafamıza göre söyleyemeyiz; bilim var, araştırma var. Tek sorun güven! Birçok kişiyi çocuk felcinden kurtardığını da duyduk yan etkilerinden dolayı felç bıraktığını da! Denetim olması gerek!Devletler de işi ticarete dökmüş durumdalar! Birileri çıksa da doğruları söylese hiçbir kaygısı olmadan! Maalesef birçok annenin kafası karışık!Çok güzel bir konuya değinmişsin kafamda şimşekler çaktı:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli ve düşündürücü konudur, her cümlene katılıyorum. Yorumun için teşekkür ederim,canım 😘

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖