ÇOCUK & AİLE: Berrak'ın Kitap alışverişi (2)

Herkese merhaba,

İlk bölümde bahsettiğim gibi bu sefer sizlere etkinlikler içeren kitaplardan bahsedeceğim. Şimdiye kadar hepsinden gayet memnunuz, favorimiz de belli. Bazı etkinlikler Berrak'ı zorladı ve erteleme kararı aldık ama hafızasında yerleşmiş, ilgisini yine de çekiyor. 
Gelelim tek tek tanıtımına...

1. Sağ beyin - Sol beyin Etkinlikleri (Sedir Yayınları)





Sağ beyin ve sol beyin faaliyetleri içeren bu yayın, iki taraf arasında denge oluşturup uyumlu çalışmasını sağlamaya yardımcı oluyor. 



Sol beyin mantıklı, analitik ve dilin merkezi olup, sağ beyin yaratıcılığı, sezgi ve görüntüden aldığı bilgileri işlemek ile yükümlüdür. Serinin 2-4 yaş, 3-5 yaş, 4-6 yaş ve 5-7 yaş için uygun olan kitapları mevcut, ben 3-5 yaş aralığını Berrak'a seçtim. Siz almadan içeriğini inceleyip çocuğunuzun kavrayıp onu aşırı zorlamadan cevap vereceğini seçin. Ne onu sıkacak kadar kolay, ne de mutsuz edecek kadar zor olmasına özen gösterin.



Uyarlayan: Elif Konar

Resimleme: Yeoun-jin OH (Kore)
İSBN: 978 605 489 019 4
Satış fiyatı/D&R fiyatı: 20 TL/ 15,20 TL

2. Kolay Matematik (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları)




3 yaşında bir çocuğa (evet,bence bebeklik konuşup kendini ifade edip çevresini kavrayan yaştan itibaren bitiyor çocukluk dönemi başlıyor) yaşına uygun matematiği sevdiren ve kolay bir şekilde anlatan kitaplar azınlıkta. Çıkartmalar ile eğlenerek öğrenme şansı veren, ayrıca her bölümünde ek olarak ebeveynler için öneriler sunan bu yayın hem Berrak'ın hem de benim çok hoşuna gitti. Favorimizlerin arasına giren bu kitapçık, çocuğun eksiklerini ve artılarını verdiği cevaplar ile ortaya çıkarıp destek alması gereken konularda bilgi veriyor. 



Yazar: Jo Chambers
Resimleme: Fiona Galloway
İSBN: 978 605 332 306 8
Satış fiyatı/D&R fiyatı: 7,50 TL/ 7 TL

3. Kağıt Katlama Oyunu -1 (Çamlıca Çocuk Yayınları)




Origami' yı duymayan kalmamıştır sanırım. Japon kağıt katlama sanatını sadece meşgale olarak görmeyin. Beyin'in prefrontal alanın harekete geçirdiğini biliyor muydunuz?  Tohoku Üniversitesi laboratuvarında f MR l ve optik Topografya denilen cihazlar ile Dr. Ryuta Kawashima beyindeki kan akımını görüntülemiştir. Aldığı sonuçlara göre origami ile ilgilenen çocukların faaliyet esnasındaki prefrontal aktivitesi (kan akışının yükselmesi) önemli artış göstermektedir. Bunun ne derecede beyin gelişimi için önemli olduğunu detaylı anlatılıyor. 
TÜZDER (Tüm Üstün Zekâlılar Derneği) tarafından faydalı olarak görülüp tavsiye edilmesi bunu da destekliyor. 



Berrak katlama konusunda yeterince ince motor becerilerine sahip olmasa bile yoğun ilgi gösterdi. Beni izleyip denemeler yapması öğrenme azimini destekliyor. Eğer el işi faaliyetlerine yatkın çocuğunuz varsa kitabı almayı tavsiye ederim. 



Yazar: Kazuo Kobayashi
Resimleme: H. Kodaira, C. Omata, G. Sono
İSBN: 978 605 510 145 9
Satış fiyatı/D&R fiyatı: 10 TL/ 6,50 TL

4. Harfleri öğreniyorum (Tethys)



Harfleri öğrenmek ilkokuluna özel olmamalı. Kızım biz kitap okurken, bulmaca çözüp yazı yazarken "Anne, Baba bunlar ne?" deyip öğrenme isteğini açıkça dile getirmişti. A 'dan D'ye kadar minik elleri ile biraz çarpık da olsa yazmayı öğrendiğinde, bende büyüdüm havalarına girip çok gururlu olmasını izlemek ayrı bir zevkti. 
Bu altyapıyı destekleyip ilerlemesi için bu cici şekilde tasarlanmış kartları almaya karar verdim. Kartların bir tarafında illüstrasyon ile desteklenen büyük ve küçük harfler mevcut. Diğer tarafında ise renkli zemin üzerinde büyük harf yer alıyor. İki tarafı kullanarak harfleri öğrenmeyi oyun haline getirmek hem ebeveynler hemde minikler için eğlenceli görev haline geliyor.





İSBN: 868 000 256 113 0

Satış fiyatı/D&R fiyatı: 34,50 TL/ 22,42 TL


Umarım ilginizi çeken bir yayın aralarında bulunuyordur. Eğer önereceğiniz benzer yayınlar var ise, yorum bölümünde bizim ile paylaşmaktan kaçınmayın. 

Sevgiler <3


Birinci bölümü bulamadınız mı? Kolayca ulaşmak için tıklayın: 


8 yorum:

  1. Bu kitaplar çok güzel ben de sipariş vereceğim. Bizim de elimizde var orada da çocuk şarkılarını öğretiyor değişik şeyler almalı ki daha fazla şey öğrenebilsinler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, çocukların merakını giderecek ve geliştirecek o kadar güzel yayınlar var ki insan ne alacağını şaşırıyor.

      Sil
  2. Ne güzel seyler almissin. Tek çocuk olunca insan bol bol ugrasabiliyor. Yine de abileri okuldayken kizimla elimden geldigi kadar etkinlik yapmaya calisiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tek çocuğa odaklanmak daha kolaydır. Ama kızın ile en az benim kadar ilgilendiğine eminim. Zaten senin tecrübenin yeter, öpüyorum 💝

      Sil
  3. Seçimler çok önemli... Pek tecrübeli değilim ama anlattıklarınız doğrultusunda beklentiyi karşılayacak cinsten güzel tercihler... Keyifli okumalar size ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, epey araştırıp da seçtiğim yayınlar bunlar. Dahası da var ama zamanla eklenecek tedarik ettikçe.

      Sevgiler <3

      Sil
  4. bizde pasaklı kaz, dalğın koyun ,çok çok büyük bir dinazor
    elma seven keçi ,bravo tonton cok sevdik.Eğlen ,öğrenzeka geliştirici 150 soru 150 cevap 3- yaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlen öğren bizde de var,çok memnunuz (ikinci bölümünü de alacağız), diğer önerilerinizi de kaydettim değerlendireceğim.
      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler 💖

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖