ÇOCUK & AİLE: Elveda emzik

Herkese merhaba,




itiraf ediyorum ki emzik konusu Berrak'ta biraz ihmale geldi.
Daha doğrusu ilk deneyimimiz fiyasko ile sonuçlandıktan sonra, kızımın üstüne varmadım. Zaten sadece gece kullanıyor diye o zekinin tadını çıkarmasını istedim.
Ekim' deki dişçi randevum'da Berrak' da muayene esnasında yanımdaydı. Doktor amcasına iyi asistanlık yaptı, hatta dişlerimi temizlerken ona nasıl yapmasını gerektiğini bile söyledi :))
Ben baştan beri ona diş bakımı hakkında düzen kurdum. Günde iki kez muhakkak diş fırçalarız. Tatlıyı biraz fazla kaçırdığımızda hatta 3.
Ben daima dişlerim ile sorun yaşadım ve bu yüzden biraz titiz davranıyorum. Ama fazlasının da o körpe dişlere zarar verdiğini doktor tarafından belirtildiği için abartmıyorum.

Bu ziyaretimizde Berrak' ın dişlerine de bir göz attı ve öndeki iki dişin öne doğru eğrildiğini gördü. Emzik kullandığını söyledim ve doktor bey muhakkak en kısa zamanda bırakması gerektiğini belirtti. Sadece uykuda kullansa bile zararın büyük olduğunu vurguladı. Tabii ki aniden bırakmak her iki taraf için (ebeveyn ve çocuk) zor süreçtir, zaten bir kez yaşamıştık. Bunu biraz da olsa hafifletmek için süreci uzun tutup konuşarak zeminini hazırladık. Emzik perisi yöntemini biraz değiştirip ''operasyon emzik'' e başladık. Ekim'den bu yana bir kez iki gece emziksiz deneyim yaptık ama uykusunda büyük sorunlar yaşadığımız için bir adım geri attık. Araya hastalık ve gelen misafirler girdi ve normal ev ortamımıza geri döndüğümüzde ikinci fırsat tesadüfen elimize geçti.

Berrak' ın emziğinde yırtılma oluştu ve bu durumdan çok rahatsız oldu. Hatta ona sinirlenip köşeye fırlattı ve '' emzik kırıldı, dişimi acıtıyoooy'' diye dert yandı. Ve beklendik an geldi. Son deneyimimizde ona bu son emzik olduğunu ve yenisini artık ona vermeyeceklerini söylemiştim. Artık büyüdüğünü, abla olduğunu ve küçük bebişlerin emziklere daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirttim. Zaten bebeklere merakı büyüktü ve dediklerimi mantıklı buldu sanırım. Ayrıca yaşıtlarının hiçbirinin artık emzik kullanmadıklarını biliyordu. Böylece alternatif emzik artık bulamayacağımızı ve eski emziğini de sevmediği için emziksiz yatması gerektiğini kabul etti. Hatta kendi eliyle çöpe attı.

İki haftadır emziksiz uyuyoruz. Sorun yaşadık mı? Evet, maalesef gündüz uykumuz tarih oldu ve akşama kadar uyanık olmak onu geriyor ve her minnacık olumsuzlukta ağlamaya başlıyor. Bizde arada kötü oluyoruz her istediğini yapmadığımız için ama biraz sakinleşip şefkat görünce yine her şey yoluna giriyor.
Yatarken de artık emzik yerine bol bol masal anlatıyoruz ki babası bu esnada devreye girip ona sarılıp uyuyor. :)

Emzik onu rahatlatan ve teselli veren aletti. Onun yokluğu üzücü olduğu gibi bu durumları artık farklı şekilde başarmasını öğreniyor.
Bu sürecin daha birkaç ay devam edeceğinden eminim. Anlayış gösterip konuşarak bunu da başaracağımızdan terredüttüm yok.
Eğer siz bu zor süreç hakkında fikirlerinizi ve tecrübelerinizi bizim ile paylaşmak isterseniz, değerli yorumunuzu yazının altında okumaktan mutluluk duyarım...





Sevgilerimle <3

16 yorum:

  1. kıyamam ya ama doğru damak yapısını bozmaktansa bırakması gerekiyor. iyiki yakınlarında değilim çaktırmadan emzik verirdim ben ona dayanamazdım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berrak seni hemen en yakın arkadaşı ilan ederdi kesin, birde markete sürüklerdi hazır zaafını keşfetmişken :)) Kayınpederimi o şekilde yoluyor her gittiğimizde, bir geldiler elinde dünya çirkini dinozor. Çok güzelmiş efenim bebekleri beğenmemiş ve artık onunla yatıyor :))

      Sil
    2. Farklı bir güzellik anlayışı olacak demek ki çocuğun. Ve bildiğim tek şey farklı olması çok iyi (:

      Sil
    3. Kesinlikle :) onu zevkinde kısıtlamıyorum, nasıl arzu ederse öyle olsun

      Sil
  2. Benim kızımda 30 aylıkken bıraktı. Bir iki gün gündüz uykusunda sorun yaşadık ama alıştı sonra. Emzik bazen kurtarıcı ama bir yerden sonr a bırakması lazim. Kızınız kaç yaşında belki gundüz uykusunu bırakması ve emzik ayni ana denk gelmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berrak 41 aylık ( yani 3 buçuk yaşında). Uyku düzeni son zamanlarda biraz değişmişti ki gündüz uyumayı sevmeyen çocuktur. Emziği bırakmadan evvel 1/2 saat ile 1 saat anca uyurdu ve gece uykusu ortalama 10 saat sürüyordu. Gece hala o kadar uyuyor ama daha fazla uyanıp sızlanıyor tabiiki.

      Sil
  3. geçmiş olsun diyelim sizin bırakmanız kolay olmuş bu süreci çok acılı yaşayanları tanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende,o yüzden bende çok tedirginim. Özlemiyor değil, gözyaşları daha fazla akıyor şu aralar ama yine de iyi gidiyor ona rağmen

      Sil
  4. Emziklere elveda! :))

    Ve bir blog klasiği olarak, ben de bloguma beklerim diyerek sevgiler yolluyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ve hoşgeldiniz, mutlaka geleceğim :)

      Sil
  5. Kendi atması iyi olmuş bu süreçte çok zorlanabilirim var. Bizim de kolay geçmişti. Sadece gece emiyordu uykuya geçerken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten şanslıyız, umarım derin izler bırakmaz ama ümitliyim ki bu süreç kazasız belasız biter

      Sil
  6. Gözünüz aydin canim biz de yilbasinda kurtulduk noel baba hediye getirdi emzigi aldi dedik kabullendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatı iyi değerlendirmişsiniz, tebrikler :)

      Sil
  7. Oyy gözümde canlandırdım yerim onu. Geçmiş olsun şimdiden. Böyle anlayışlı bir annesi oldukça, emziğe ihtiyacı olmadığını anlayacak güzellik. Allah yardımcınız olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz, arada gerileyen Merkür yüzünden biraz gergin olsak da emziksiz yaşama alışmaya gayret ediyoruz :))

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖