ÇOCUK & AİLE: Berrak'ın Kitapları (3+ yaş)

Herkese merhaba,

Bildiğiniz gibi okumayı seven biriyim. Eskisi kadar  okuyamasam da evimde kitap hiç eksik olmaz. Alışverişe çıktığımda da mutlaka gördüğüm kitapları incelerim. Aynısı kızım için de geçerlidir. Siz genler deyin, ben alıştığı için diyorum. Ebeveynlerden gördüğü gibi hareket edip alışkanlık haline getiren çocuk, hayatı boyunca öyle devam eder diye düşünüyorum (umut ediyorum en azından).





Berrak'a daha 3 aylık iken bezden, dokunduğunda hışırdayan ve farklı dokular içeren ufak bir kitap almıştım. Buna büyüdükçe yaşına göre uygun olanlar eklendi ki koleksiyon gittikçe büyüyor. Daha dün D&R' dan sipariş verdim, gelecek bölümlerde onları da sizlere tanıtacağım. 

Yine çok konuştum, başlayalım mı? :))


1. Deniz ne kadar derin? (TÜBİTAK Yayınları)






Berrak denizi çok sevdiği için halası ona bu kitabı yeni yılda hediye etmişti. Meraklı minik Penguen Pipkin sualtında yolculuğa çıkıp, okyanusun en derin yerine kadar yüzerken karşılaştığı deniz hayvanları ile tanışır. Sonunda en derin yerini keşfettiğinde ufak bir penguenin bile istediğini başaracağını öğrenir. 
Hoş resimleri ile 3+ yaşa hitap eden dille yazılmış olan hikâye kaliteli cilt içerisinde sunuluyor. Ayrıca ekte denizin derinliğini görsel olarak daha belirgin hale getiren uzun poster mevcut. Berrak'ın odasında duvarı süsleyip gelen minik misafirlerin ilgisini çekiyor.







azar: Anna Milbourne 
Resimleyen: Serena Riglietti
İSBN: 978 975 403 594 0
Fiyat: 14 TL







2. Üç kedi, Bir dilek (Yapı Kredi Yayınları)







Damda oturan üç kedi Piti, Pati ve Pus yıldızları seyrederken Piti kayan yıldızdan dilek dileyebileceğini öğrenir. Artık her gece göz kırpmadan gökyüzüne bakıp yıldızın kaymasını bekleyen Piti' yi vazgeçiremeyen arkadaşları, sonunda bir plan yapıp onu muradına ermeye çalışıyorlar. 
Arkadaşlık ve sevginin önemini çocukların anlayacağı şekilde bu 3 tatlı kedinin öyküsünde öğrenmiş oluyoruz. Bizde yatmadan evvel okunan kitaplardan biridir. 
Sert karton cildi ile yıllara göğüs gerecek kalitededir. 






Yazar: Sara Şahinkanat
Resimleyen: Ayşe İnan Alican
İSBN: 978 975 082 182 0
Fiyat: 12 TL 


3. Korsan öyküleri (1001 Çiçek Kitaplar)






Okyanusların olmazsa olmazı Korsanları anlatan beş ayrı hikayeden oluşan kitap Berrak'ın favorileri arasında yer almıştır. Yatmadan evvel çocuğunuza okumanızı tavsiye etmesem de gündüz okunacak güzel öyküler içeriyor. Yaş itibarı ile Berrak için fazla heyecan vericiydi, kendini olaylara kaptırıp yatağın içinde korsancığlığa verdi. Tabii ki uykuya dalmak daha da zorlaştı. Daha büyük çocuklarda belkino etkiyi yaratmaz, denemenizi tavsiye ederim. 
Ciltsiz hali ile kolayca okunmaya el verip, resimlemesi ile hikayelere destek veriyor. Hareketli yazı tipi de ayrıca akıcılığı sağlıyor. 









Çeviri: Bahadırhan Bozkurt 
İSBN: 978 605 341 199 4
Fiyat: 5,90 TL

Umarım sizlere uyan tavsiyeler aralarında bulunuyordur. Gelecekte diğer kitapları da sizler ile tanıştıracağım, takipte kalın... 

Sevgiler <3





21 yorum:

  1. ama çok tatlı yaaa elinde kitapla uyumuş daha minicikken :) Henüz çocuğum yok ama çocukların gördüklerini yaptıkları konusunda size katılıyorum ve çok tebrik ediyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, kitap ve hayvan/doğa sevgisini aşılamak bence çok önemli, ama bizde bunu yaşayarak çocuklarımıza iletmemiz gerekiyor.

      Sil
  2. Berrak, Allah nazarlardan saklasın seni, maşallah sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, pozitif enerjinin ile her yorumunuz bloguna can veriyor :)

      Sil
  3. bebek çok tatlı maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, o Berrak'ın bebeklik hali. Belirtmeye unutmuşum :)

      Sil
  4. Çocuk olasım geldi yaaaaaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin ruhun çocuk, canım benim :) hep öyle kal

      Sil
  5. Kitaplar çok güzel bloğunuzda öyle bizede beklerim takipteyim. GFC den takip ederseniz sevinirim :D www.hamdicetin.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. Mutlaka uğrayacağım.

      Sil
  6. 3 Kedi 1 Dilek kitabını yetişkin olarak ben bile seviyorum,yapı kredi yayınlarının kitapları çok güzel .kızınızın maşallahı var ✨ sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Yapı Kredi Yayınları ve TÜBİTAK kaliteli kitaplar çıkarıyorlar. Uç kedi bir dilek' ın devamı da var, 3 kedi bir canavar adında. İleri zamanda onu da alacağım.

      Sil
  7. Az kaldı ben de oğluma kitap okuyacağım. Düşüncesi bile heyecanlandırıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu size, bu heyecan o kadar tatlı ki gerçekleşince doyamayacaksınız. Tebrikler :)

      Sil
  8. çok güzel öneriler. Teşekkürler bu öneriler için. Biz de kitap okumayı çok seviyoruz. Sizi artık takipteyim. Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esas ben güzel yorumunuz için teşekkür ederim :) Hemen size geliyorum...

      Sil
    2. Çok teşekkürler, çok incesiniz ;)

      Sil
  9. Çok güzel kitaplar. Bizim evde de kitap seviliyor. Iyi örnek konusunda sunu söyleyeyim. Büyük oglum çok okudu belirli bir yasa kadar sonra bilgisayara dadaninca birakti. Digerlerini simdilik uzak tutuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir yere kadar uzak tutabilirsin ama en geç okul çağına gelince bilgisayar ile iç içe olacaklar. Yine de kitaplar hayatının içinde oldukça bir faydası vardır.
      Güzel yorumun için teşekkürler, canım <3

      Sil
  10. ÖNERİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, gelecekte de önerilerde bulunacağım. İlginiz için teşekkürler...

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖