Malzemeler:
1 kilo vişne
750 gr. Şeker
Tereyağı
2 ekmek
üzerine:
Kaymak, krem şanti yada dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Vişnelerin taşlarını çıkartıp şeker ile uygun bir tencerede pişirin.
Ekmekleri eşit kalınlıkta dilimlere kesip fırın tepsisine dizin. Üzerine dilediğiniz kadar tereyağı sürüp kızarıncaya kadar 200 derece ısıtılmış fırında bekletin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine vişne sosunu dağıtın. Ilındıkyan sonra buzdolabında iyice soğutup üzerine dilediğiniz malzemeyi ( yada hepsini ) ilave edip servis edin.
Afiyet şeker olsun...
Şekeri vişnenin olgunluğuna göre arttırıp yada azaltabilirsiniz. Çok olgunlaşınca tatlanan 1 kg vişneye 500- 750 gr. Şeker yeterli olur. Çok tatlı seviyorsanız mutlaka 1-1 ölçüde kullanın ama bilin ki ekmek sosu çektiginde tatlı ağır gelebilir. Zaten ortalama 1-2 dilimden fazla yenmiyor.
Kolay ve güzel bir tarif en kısa zamanda deneyeceğim. Ankara'da Elmadağ'ın da tiriti meşhurmuş, gittik et yemeği olduğunu söylediler. Her yörenin triti farklı demek ki! Elinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler :))
SilElinize Sağlık Vişne seven birisi olarak,bayıldım bu tarife,yapan olsa da yesek vişneli tirit,emeğinize sağlık,sevgiylee
YanıtlaSilUmarım yakın zamanda tarifi yapan olur,gerçekten denemeye değer...
Silbilmiyordum ben yeni öğrendim valla tirit diyince yemek gelirdi aklıma hafifte bir tatlıya benziyo vişnede pek bi sevilir yani :)
YanıtlaSilBende ilk anda yemek olduğunu sandım, biraz önyargılı demedim ama tadına doyamadım bir türlü
SilBende ilk anda yemek olduğunu sandım, biraz önyargılı demedim ama tadına doyamadım bir türlü
SilVişne zamanı yaklaşıyor gamzeciğim, denenmeli diye düşünüyorum. Ellerine sağlık
YanıtlaSilMutlaka denemelisin canım
SilSunumu da güzel olmus. Eline saglik.
YanıtlaSilTeşekkürler canım, öptüm :)
SilKonya eregliliyim.tiriti çok özledim.sizin tarifinizde çok güzel annem yağda tavada kızartırdı sizin tarifiniz gibi denedim daha hafif oldu
YanıtlaSilTeşekkürler
Afiyet olsun, beğendiyseniz ne mutlu bana :)
Sil