4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 pkt kuru maya
125 gr. Tereyağı
Yapılışı:
Unu eleyip mayayı ekleyerek karıştırın. Tereyağı eritip sıvıyağ' a ilave edip una ekleyin. Yoğurt,süt ve yumurta aklarını ekleyip yoğurun. Yumuşak hamur elde edince üzerine bir bez örterek sıcak yerde 1/2 saat kabarmasını bekletin. 2-3 dakika daha yoğurup yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Biraz yağ ile elinizde yuvarlak açın. Dilediğiniz harçtan 2 tatlı kaşığı ortasına koyup yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklar ile dizin ve üzerine yumurta sarılarını sürün. Dilerseniz susam ve çörekotu ile süsleyin. Soğük fırına koyup 160 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun...
NOT:
Biz harç olarak 750 gr. yağlı beyaz peynir ile 1/2 demet maydanoz ve dereotunu karıştırdık. Elbette kıyma veya patates ile de olur. Eğer patates kullanacak olursanız çiğ olarak rendeleyip soğan ile soyeleyin. Bu şekilde suyunu salıp hamur olmuyor.
Kayınvalidenizin de sizin de ellerinize sağlık... Poğaçaların nefis lezzeti her halinden belli oluyor... Sevgiler...:)
YanıtlaSilellerinize sağlık, lezzetli görünüyorlar...
YanıtlaSilBiz mayasız yapıyoruz o da çok güzel oluyor ama bunlarda harika görünüyor.
YanıtlaSil