GÜZELLİK & MAKYAJ: Gliss Million Gloss Şampuan ve Saç kremi incelemesi

Herkese merhaba,

ilk incelememe hoş geldiniz. Bir kaç hafta evvel Gratis'de olan indirimden faydalanarak Gliss' in yeni serisinden şampuan ve saç kremini almıştım (yazıya buradan ulaşabilirsiniz). Kendimde test edip gözlemlediklerimi sizinle bu yazımda paylaşacağım. 
İncelememi 5 kategoriye böldüm:

1. Ambalaj
2. Koku
3. Kullanım
4. Etki
5. İçerik

Bölüm başı maksimum 2 puan verebiliyorum. Toplamda ürün en iyi ihtimalle 10 puan alabilecek. Sonuçta size puanı ve açıklamamı bildireceğim.

Gelelim ürün ve açıklamasına:

Gliss Million Gloss Serisi (Şampuan ve Saç kremi)




" Yenilikçi Parlaklık-Laminasyon-Teknolojisi ve Konsantre Parlaklık İksiri içeren eşsiz onarıcı formülü ile mat saçlara 10 güne kadar parlaklık sağlar. (devam ...)"

Seri ile ilgili tanıtım yazısı bu şekilde bizim merakımızı uyandırıyor. Tabiiki bende merak ettim bu teknolojiyi. Gerci artik reklamlarda söylenenin büyük bir yüzdesinin sadece iyi pazarlama stratejisi oldugunu bile bile yine de denemeye karar verdim. Öncesinde Gliss´in Total Repair ve Ultimate Repair Serileri ile tanisip epey memnun kalmistim. Bu sefer de yüksek beklenti ile heyecanlandim.


1. Ambalaj

Şampuan:

Bildiginiz ve fotolarda gördügünüz gibi Ambalaji özenerek tasarlanmis. Turkuaz rengi ile, ışıl ışıl parlayarak göz kamastiriyor. Şampuanın şişesi şeffaf olduğu için kendisinin içinde herhangi bir parlayan madde olmadığını kolayca görebiliyorsunuz. 
Sisenin sekli tipik Gliss ürünü olarak digerlerinden farksiz. Elinize aldiginizda gayet rahatca sıkıp ürünü cikarabilirsiniz. Dibine gelince de kapagini hafif cevirerek cit sesi duydugunuzda siseyi acmis olursunuz. Ben kalintilari biraz su ile karistirarak degerlendiriyorum (sanirim bircok kisi aynisini yapiyor).

Saç kremi:

Ambalaji Şampuana benzer sekilde tasarlanmis ve ayni renkler, efektler kullanilmis. Ürünleri ayirt etmeyi kolaylastiran sise seklidir. Saç kremi Şampuan sisesinin bas üstü versiyonu diyebilirim. Ambalaj seffaf degil yani icindekini göremiyorsunuz. 
Kalintilari cikarmak icin sampuan siseyi gibi kapagini acip iyice calkaliyorum. Bu yöntem ile az da olsa yine de bir kerelik ürün cikariyorum icinden.

Puanlama: 2

Ambalaj tam bir basari. Reyona bir göz attiginizda diger ürünleri arkada birakip göze batiyor resmen. Albenisi cok yüksek ve o yönden hedefine ulasiyor. O yüzden benden tam puan aldi.


2. Koku

Şampuan:

Ben koku konusunda biraz hassasim. Hele dus jeli yada olay sampuan ise parfüm gibi degerlendiririm. Tende pek kalici olmasa da özellikle sacta koku sürekli burnumu gidikliyor.
O yüzden genelde almak istedigim ürünü önce bir koklarim. Nedense o gün ben bunu yapmadim. Dus jellerinde biraz fazla oyalanmistim ve esim kizimi zaptedemedigi icin biraz aceleye geldi alisverisim. Banyoda bunun bedelini ödedim. Evvelden okudugum incelemelerde kokusunu öven coktu. Bende diger serilerin kokularini hep begenmisimdir. Bu sefer de farkli olmayacagini sandim. Malesef yanildim. Bu tabiiki kisisel bakis acisi ama ben ilk anda yanlislikla esimin dus jelini mi kullandim diye düsünmüstüm. Aynen erkek parfümü yada ürünü gibi bir koku geldi burnuma. Begenmedim. Gercekten bana itici geldi. Kendimde bu tür odunsu kokulardan nefret ediyorum. Hayal kirikligina ugradim diyebilirim. Neyse ki sac kremi kullanacagim, onun kokusu sampuani belki bastirir deyip yikamayi bitirdim.

Saç kremi:

Hic uzatmadan belirleyeyim ki bunun da kokusu ayni. Yani benim icin tam bir fiyasko. Gliss bu konuda beklentimin altinda kaldi. Daha kadinsi hafif parfüm secemediniz mi? 

Puanlama: 0

Üzülerek düsük puani vermek zorundayim. 1 puani vereyimmi diye düsündüm durdum ama yok, kurtarmiyor. Ambalajini ne kadar begensem de kokusunu o kadar garipsedim, hic bagdastiramadim.

3. Kullanım

Şampuan:

Uygulamasi dogal olarak diger sampuanlardan farkli degil. Akiskan haliyle kullanimi rahat ve hizli bir sekilde sacta bekledigimiz köpügü olusturuyor. Durularken ilk farki hissettim. Sac temizlendigi halde bir kayganlik hissi veriyor. Ben epey duruladim ki ürün bir türlü tam olarak cikmamis gibi geldi bana. Nedeni bahsettikleri Laminasyon teknigi midir acaba? Neyse gecelim sac kremine.

Saç kremi:

Sac kremini de alisilmis sekilde kullanip duruladim. Diger serilerden farkli degildi (kokusu haric). Sac epey kayganlasmisti.

Puanlama: 2

Kayganlik hissi de ilk anda beni irrite etsede puanlamada eksilme yaratmadi. Kullanimi rahat ve sorunsuz. Begendigim diger serilerden farki yoktu.

4. Etki

Şampuan ve Saç kremi:

Ikisini birlikte degerlendirmek istiyorum ki genelde birbirlerini tamamlarlar. Öncelikle sacimi sizlere tanitayayim. Sacim su ara boyali ve dogal haliyle dalgali. Yaptirdigim islemlerden dolayi sac gittikce kuruyor ve taranmasi zorlasiyor. Sac tellerim incedir ve sacim cok gür sayilmaz. 
Yikamadan sonra sacimi tararken aradaki farki hemen hissettim. Gercekten taramasi oldukca kolaylasti. Sekil verirken ilk kullanimda da sorun yasamadim. Ama kullandikca sacim agirlasti, sekil vermek gittikce zorlasti. Bu hosuma gitmedi. Ayrica sacim normalinden daha cabuk yaglandi. Bunu önlemek icin sadece sampuani kullandim ve sac kremsiz de sacim rahat taranabildi ama malesef o agirlik pek azalmadi. Sanki zamanla sacta birseyler birikir gibi oldu.

Puanlama: 1

Evet, saci kayganlastirip taranmasi kolaylasiyor. Ama o vaat edilen isiltiyi malesef sacimda göremedim. Ama gereksiz yere agirlasti ve bu pek hos olmadi. Size tavsiyem saciniz ince telli ve yaglanmaya megelli ise bu ürünü almayin. Gür ve kuru saclarda ise yarayabilir ama yine de tam olarak tatmin etmeyebilir.

5. İçerik

Şampuan:

(Aqua · Sodium Laureth Sulfate · Cocamidopropyl Betaine ·Sodium Chloride · PEG-7 Glyceryl Cocoate · Prunus Armeniaca KernelOil · Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer · Panthenol · Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin · Hydrolyzed Keratin · Disodium Cocoamphodiacetate · Cocamide MEA · Polyquaternium-10 · Sodium Benzoate · Citric Acid · Parfum · PEG-40 Hydrogenated Castor Oil · PEG-120 Methyl Glucose Dioleate · Hexyl Cinnamal · Propylene Glycol · Benzyl Salicylate · Limonene · Trideceth-5 · Geraniol · Citronellol · Phenoxyethanol · CI 42053/ Kaynak: Gliss Schwarzkopf Sayfasi)

Okudugunuz gibi bir sürü latince terim mevcut. Hepsini isterseniz teker teker internetten arastirin (ben yaptim ama buraya yazmak hem sizi hem beni yoracakti, istyen kendisi bakabilir). Özet olarak diyebilirim ki iceriginde bol miktarda silikon var. Yani sacinizin kayganlasmasinin sebebi bu diyebilirim. Parlakligi saglamak icin ayrica bir takim bitki yagi ve sulandirilmis keratin kullanilmis. Bu bende pek etki yaratmadi. Silikon neredeyse her sampuanda kullanilir. Bu bir gercek. Ama fazlasi sacinizin telinin etrafini sarar ve gittikce bu tabaka kalinlasir (ve sacinizdan kolay kolay cikaramazsiniz). Bu efekt sacinizin agirlasmasina sebeb olur ki özellikle ince telli saclar bundan dolayi sekilsiz kalir ve kafaniza adeta yapisir. Yani dogal canliligi kaybolur. 

Saç kremi:

(Aqua · Cetearyl Alcohol · Quaternium-87 · Stearamidopropyl Dimethylamine · Dimethicone · Citric Acid · Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate · Isopropyl Myristate · Prunus Armeniaca Kernel Oil · Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol · Panthenol · Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin · Hydrolyzed Keratin · Glycerin · Propylene Glycol · Phenoxyethanol · Sodium Methylparaben · Parfum · Dimethiconol · Polyquaternium-10 · Hexyl Cinnamal · Benzyl Salicylate · Potassium Sorbate · CI 42053/ Kaynak:

Yine yogun sekilde silikon iceriyor ve sampuandan farkli birkaç malzeme daha var. Sampuandaki etkileri daha da arttirir ki bu benim sacima hic iyi gelmedi.

Puanlama: 1

Ben bu Laminasyon Teknigini bilemiyorum, pazarlama stratejisi mi gercek mi size aciklayici birsey söyleyemem. Ama iceriginin bu kadar silikon ile dolu olmasi beni memnun etmedi. Tabiiki icinde silikon olacagini bekliyordum. Ama her halde malzemelerin bu sekilde biraraya gelmesi bende istedigim sonucu vermedi. 

Sonuc: (6/10)

Malesef bu ürünler beklentilerimin altinda kaldi. Memnun kalmamam tamamiyle kisisel beklentilerime bagli olan bir olay. Yani bende etkisiz olan sizde olabilir, o yönden kendi saciniza yakin olan birinin incelemesini baz alin. 
Sahsen bu ürünü yeniden almaya düsünmüyorum. Bitirmeye gayret edecegim ama gittikce zorlaniyorum. Muhtemelen bir arkadasa verecegim, benim icin bu test malesef iyi sonuclar vermedi. 


Uyari:
Bu yazi reklam amacli degildir. Ben bu ürünleri kendi param ile aldm ve hicbir sekilde Schwarzkopf firmasi ile temasda bulunmuyorum. Incelememin temeli sadece kisisel bakis acim ve edindigim tecrübelere bagli. Degerlendirmesi tamamiyle size kalmis.

6 yorum:

  1. şampuanı yaz için sevsem de vaat ettiği etkiyi göstermiyor maalesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef öyle. Memnun kalanlar da var ama bence içeriğinden dolayı pek iç açıcı değil.. :(

      Sil
  2. Pek beğenmemişmemişsiniz anladığım kadarıyla. Alırken düşünürüm bu yazıdan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiiki farklı sonuçlar elde edebilirsiniz ama ben gittikçe içeriklerden tedirgin olmaya başladım. Şimdi SLS ve Silikon içermeyen şampuan arayışındayım...

      Sil
  3. Ay ne zor değil mi sağlıklı bir şeyler bulmak! En iyisi zeytinyağlı sabun da o da kaskatı yapıyor saçlarımı. Benim ki röfleli bir de herhalde tarayamam!

    YanıtlaSil
  4. Aynen öyle ama ona da razıyım artık.

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖