ETKINLIKLER: trnd Projesi "Vernel Max Taze Gül" Konsantre Çamaşır Yumuşatıcısı inceleme

Herkese merhaba,

Trnd.com tarafından sağlanan ürün deneme süresinin bitişi epeyce oldu. Birçok blogger arkadaş çoktan yorumlarını sizler ile paylaştılar. Olumlu olanlar olduğu kadar eleştirenler de vardı.
Ben şahsen 4 hafta süren deneme süresini biraz kısa buldum. Vaat edilen özelliklerinden biri 8 hafta boyunca kokusunu korumak ise sizce de bir ayda gözlemlediğim ile sağlıklı sonuç alabilir miyim acaba? Son anketi doldurduktan sonra deneme paketlerini dağıttığım hısım ve akrabaları yeniden arayıp fikirlerini aldım. En son dün aldığım cevaplar ile artık bu süreci bitirip sizler ile sonuçları paylaşmaya kara verdim.



Copyright: trnd.com.tr

1. Koku

Beni takip eden okuyucular bilir ki ürünlerin kokusu benim için genelde önemli kriterlerden biridir. Sürekli solmak zorunda olduğum itici koku hem yoğunluğu hem de türü ile beni aşırı derecede rahatsız etmek dışında baş ağrısına da sebep oluyor.
Vernel Max' ın kokusu bana hoş ve hafif geldi. Ne ambalajında ne de çamaşır da rahatsız etti. Zaman zaman kokusuna o derece alışmışım ki, evimde ne kadar hakim olduğunu anca misafirlerin " Ne hoş oda kokusu bu?" deyince farkına vardım.
Diğer kullanıcıların büyük çoğunluğu da benim ile hemfikir diler. Sadece iki kişi zaman ile kokuyu ağır bulup bazı çamaşırlarda artık kullanmak istemediklerini söylediler.

Puan: 4/5

2. Kokunun kalıcılığı

Bu kategoriyi bu ürüne özel olarak ekledim. Vaat edilenlerin arasında önemli olan bence budur. Yumuşatıcı lar her ne kadar adı itibarı ile yumuşatmak için düşünülüyorsa genel olarak kalıcı kokusu için seçilirler. Çamaşır tozları bu konuda yetersiz oldukları için mecburiyetten kullandığımı diyebilirim. Diğer kullanıcılar da bu özelliği en çok merak edip eleştirdiler.
Baştan söylemem gereken birşey var. Bence kokunun kumaşa işleyip kalıcı olmasının ana sebebi kumaşın türüdür. Şahsi işlemlerine göre sentetik iplik içeren kumaşların kokuyu daha kolay tutup hapsettiklerini fark ettim. O tür kumaşlarda kalıcılık süresi de daha uzundu. Kokunun yoğunluğu da daha fazlaydı. Ayrıca evin içinde kuruttuğum çamaşırlar da kokuyu daha iyi korudular. Dışarı astığım çamaşırların çoğu rüzgârın etkisinde kalıp kokuyu neredeyse komple kaybettiler. Bunların arasında en sık olan da maalesef nevresim ve havlulardı.
Deneyen arkadaşlarım da benzer tecrübeler yaşadılar. Ayrıca kalıcılığı genelde 2-3 haftayı geçmedi. Bir arkadaşım önceden kullandığı yumuşatıcısı ile havluların bir kısmına uygulayıp diğerlerinde Vernel Max'ı kullandı. Verdiği bilgiye göre Vernel Max maalesef o  konuda sınıfta kaldı.

Puan: 3/5

3. Yumuşatma etkisi

Adı yumuşatıcı da olsa artık yumuşatma konusunda çoğu ürün maalesef işe yaramıyor. Özellikle sudaki kireç oranı yüksek olan illerde nerdeyse hiç faydasını görmüyoruz. Çevremdeki insanlar Çanakkale ve Bursa'da ikamet ettikleri için onların gözlemledikleri de faydalı oldu.
Ben yumuşatıcının gücünü en belirgin olarak havlularda görüyorum. Kurutma  tarzım ne olursa olsun bu sefer de yumuşatmada iyi sonuçlar alamadım. Diğer illerdeki arkadaşlar farklı sonuçlar aldılar. Özet olarak suyun sert olması ile çamaşırlar daki yumuşaklık da yumuşatıcı ile büyük fark etmedi.

Puan: 2/5

4. Ütü yaparken etkisi

Bizde ütü kullanımı bir hayli az olduğu için bu kategoride çok fazla tecrübe sahibi olmadığımı vurgulamak isterim. Ben bir fark kaydetmedim açıkçası. O yüzden arkadaşların gözlemlediklerini paylaşacağım. Çoğunluğa göre ütü de kolaylık sağlama etkisi varmış yumuşatıcı kullanmadıkları çamaşıra göre. Ama diğer yumuşatıcılardan da pek farkı yok muş. Yani vaat ettikleri gibi kolaylık sağladığı için adil puan vermem gerek. Bu sizce bir satın alma kriteri ise mutlaka değerlendirin.

Puan: 4/5

Vernel Max' ın vaat ettikleri etkilerin çoğu maalesef yeterli bulamadım. Eski bir Vernel kullanıcısı olarak Max serisinde önceki kullandığım "Beyaz Leylak" gibi bu ürünü de diğerlerinden farklı bulamadım. Yine de denemeyi tavsiye ederim, her ne kadar benim için tek seferlik deneme olsa bile.
Trnd.com ekibine bana deneme fırsatı verdikleri için ayrıca teşekkür ederim, umarım gelecekte de başka ürün deneme fırsatı verirler.



Uyarı:
Bu yazı reklam amaçlı değildir. Bu ürün trnd.com.tr tarafından şahsıma deneme amaçlı ücretsiz verilmiştir. Incelemenin temeli sadece kişisel bakış açım ve edindiğim şahsi tecrübelere bağlı. Değerlendirmesi tamamı ile size kalmış.

8 yorum:

  1. Acaba bende mi bir gariplik var diyordum. Sonuçlar hemen hemen aynı bende de. Ancak herkesin inanılmaz bir memnuluğu var. Eğer 8 hafta detayı olmasa benden geçerli not alırdı. O kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ürünü denerken iyi yönleri kadar olumsuzları da dile getirmek lazım. Bir firmanın gözüne girmek için övgü yağdıran yazı yayınlayamam, neyse onu yazarım ve ankette de öyle yaptım. Ayrıca senin samimiyetini de alkışlıyorum, dürüstlük her zaman güven vericidir. Yorumun için çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  2. Bu değerlendirmeyi bekliyordum. Özellikle havlu ve çarşaf konusunda hassasım. Yorumu dikkate alacağım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsantre yumuşatıcılar arasında pek öne geçen bir ürün değil bence. Ben kendim ara ara farklı markaları kendimce deniyorum ve şimdiye dek market markalarının performanslarını ve yoğunluklarını daha iyi buluyorum. Aynı sonuçları almak için Vernel ürünün dozajını arttırdım ama bu sefer çamaşırda ürün bir tabaka gibi uzerinde hissedilecek derecede kaldı. Bu daha da rahatsız edici, yapış yapış tuhaf bir his veriyor.

      Sil
  3. Güzel bi yumuşatıcı ama dediğiniz gönlüne çok da farklı değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü olmasa bile fiyat/ performans dengesini maalesef tutturamadılar. Vaatleri biraz daha gerçekçi olsaydı diyecek birşeyim yoktu ama nedense çok fazla övenler oldu ben şahsen bu kadar başarılı bulamadım.
      Değerli yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  4. Vernel Max'ı genel anlamda seviyorum ve tercih ediyorum. Kokulari guzel ve bence kaliciligi fena degil. Tabii sen vaad edilene gore degerlendiriyorsun ve analizini daha farkli cercevelerde yapiyorsun. Yumusatici etkisini de fena bulmuyorum ben yine de bu yaziyi okuduktan sonra daha dikkatli inceleyecegim. Bir de dedigin gibi kumasin turu, nerede kuruttugun, ne kadar kullandiginda onemli. Samimiyetle yazdigin icin takdir ediyorum seni arkadasim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkürler, Emel. Bir tüketici olarak üretici nin söz ettiği özellikler için ürünü tercih ediyoruz. O bakış açısından değerlendirmem gerekiyordu. Yoksa beklentilerim bu kadar yüksek seviyede değildi. Benim için sıradan yumuşatıcı olarak zihnimde kalacak, ne çok kötü ne de olağanüstü. Ama projedeki diğer katılanların yorumları na bakınca sanki devrim yaratan yenilik içinde barındırıyor sanırsın. Bu kadar abartıya gerek duymuyorum, reklâmını yapmak bana düşmez.

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖