ÇOCUK & AİLE: Berrak'ın odasına bahar geldi

Herkese merhaba,






Bahar deyince akla uyanan doğa'nın dışında ev temizliği ve eskilerden arınma, yenilikler yapmak geliyor. Özellikle söz konusu kızım olunca hiç dayanamıyorum. 
Size kısaca son günlerde aldıklarımı ve yenilenenleri anlatacağım.

İlk önce bebekliğinden beri oyuncaklarını barındıran ve iki taşınmayı atlatan oyuncak sepetinden bahsedeceğim. Kare şeklinden naylondan olan mavi sepetin destekleyici metal çubukların yuvalarından tehlikeli şekilde çıkmaları ile sonu gelmişti. Emektarımızdan ayrılmamız düşündüğümden de kolay oldu. A101' de bu sevimli ördek temalı sepeti gördüğümüzde Berrak eskisinin atılmasına artık karşı çıkmadı. Tüm peluş oyuncaklarını rahatlıkla içinde barındırdık ve kapağı da katlanarak açılıp kapandığı için de oldukça pratikti. 
Fiyatı 8 TL olup da bütçemize de uygun oldu. 





Zamanında hevesle yaptığım ahşap boyamadan kalan gül kurusu ve eflâtun renkleri kullanarak bu ahşap resim çerçevesine renk kattım. Berrak'ın bebeklik fotoğrafına yakışmış, değil mi? :)




Oyun parklarında satılan helyum balonlar rahmete kavuştuktan sonra atmaya kıyamadım. Berrak'ın odasına renk katsın diye delikleri onarıp cama yapıştırdım. Böylece sabah güneşi ile sevdiği Çilek Kız ve Minyon karakterler ona günaydın diyorlar.





Kız anneleri bilir ki o güzelim bebeklerin saçları zaman ile keçeleşip kötü kokmaya başlarlar. İnternet' ten araştırıp bunu gideren formülü buldum:
Ufak sprey şişesine bir tatlı kaşığı çamaşır yumuşatıcı koyup su ile karıştırın. Sonra bebeğin saçına sıkarak uygulayin. Tarayıp kurumasını bekleyin... 


Önce

Voila, yenilenmiş saçı ile misler gibi kokan Barbie ( bizim ki Berrak tarafından tükenmez kalem ile hafiften güzelleştirildi,ona çare bilen varsa bana iletsin lütfen :) ).


Sonra


Evet, şimdilik bu cepheden bu kadar. Berrak'ın odasından ara ara haberleri sizler ile paylaşacağım. Sırada en sevdiği oyuncaklar ve ayrıca kitaplığından seçmeleri sunacağım. 




Sevgilerimizle...

12 yorum:

  1. Çocuk olmak vardı şimdi. Eskiden ne severdim oyuncaklarımla oynamayı. Paylaşımcı da değildim üstelik. :D O çerçeveyi çok beğendim sade ve şık görünüyor. Ayrıca 8 TL gerçekten çok ucuz geldi bana, bayağı uygunmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğendinize sevindim. :) Bende kizxim sayesinde yine çocukluğumu yaşıyorum ufaktan. 40 sene evvel bu kadar seçeneğimiz yoktu, şimdi şaşırıyorum. Ufak tefek el işleri ile biraz renk vermeye çalışıyorum.

      Sil
  2. Çok şeker gerçekten ferah bir oda dekoru olmuş renkler içaçıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ufak tefek dokunuşlarla biraz renk kattık :)

      Sil
    2. Teşekkürler, ufak tefek dokunuşlarla biraz renk kattık :)

      Sil
  3. yaaa saç açıcı kısmı çok işe yarayacak keçe gibi bebeklerin saçları :) bi şekle sokamıyorduk sağolasın hemen deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bebeklerin kuaförü Berrak abladan sevgiler... :)

      Sil
    2. Rica ederim, bebeklerin kuaförü Berrak abladan sevgiler... :)

      Sil
  4. Yeni cicilerini güle güle kullansin prenses :) o sepetlerden bizde de var çok kullanisli oluyor ben ikea dan aliyorum. Barbi tiyonu sevdim bizde kocs bir barbi ve akrabalari ordusu var ben de yapayim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler teyzesi, ben ona birde uygun masa ve sandalye takımı düşünüyorum IKEA'dakiler idealidir :)

      Sil
  5. Maaşallah Allah nazardan korusun
    itiraf ediyorum şu bebeklerin saçlarını açma konusu çok işime yarayacak.:)
    evde saçları keçeleşmeye başlamış bebeklerimiz bayram edecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun, bu bebek saç açma yöntemine ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabildiğsem ne mutlu bana :))

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖