turşu kışın salatanın yerini alacak en uygun sunumdur bence. Binbir çeşitleri ile her damak tadına uygun turşu bulmak zor değil. Klasik salatalık turşusundan bibere kadar geniş yelpazesi ile tarifleri internette kolayca bulursunuz.
Size benim en sevdiğim turşu tarifini sunarken o efsane Adile Naşit/ Münir Özkul tartışmasını hatırlatarak benim favorim kesinlikle SİRKE diyorum :)) Var mı bana katılan??
Malzemeler:
1 kg pancar
1 büyük baş sarımsak
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 litre su
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Pancarları iyice yıkayın ve uygun tencerede yumuşayana dek pişirin. Süzüp soğumaya bırakın. Soyup küçük parçalara doğrayıp ( dilediğiniz şekil ve incelikte) bir kaba aktarın.
Sarımsakları soyun ve havanda tuz ile iyice dövün. Sıvıyağı ekleyip karıştırın ve pancarlar ile harmanlayın.
Suyu kaynatın ve ılınmaya bırakın. Sirkeleri ekleyip iyice karıştırın.
Pancar karışımını uygun kavanozlara doldurup suyu ilave edin ( pancarların üstünü geçsin).
Kapağını sıkı kapatıp en az 2 gün kımıldatmadan dinlenmeye bırakın ve sonra servis edin.
Afiyet olsun...
turşu tarifinde Adile Naşit ve Münir Özkul'u yazarak ne kadar eskilere götürdün . Hey gidi günler.... Bayılırım pancar turşusuna :))
YanıtlaSilBunu eklemeden yapamadım, ne zaman turşu yesem aklıma o film geliyor :))
SilPancar turşusu dedin mi duracaksın diğer turşulara benzemez bu. Rengi, tadı harikadır. Evde hiç yapmayı denemedim ama kolaymış en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilAynen çok kolay, yaparsan afiyet olsun canım :)
SilBen de sirke diyorum. .
YanıtlaSilİyi seçim :))
SilTarif için teşekkürler:) Pancar turşusunu evde hiç denememiştim. Tarifinizi uygulayacağım. Blogunuzu takibe aldım. Bloguma beklerim.
YanıtlaSilRica ederim, afiyet olsun :) bende güzel blogunuzu takibe aldım, iyi yayınlar dilerim
Silelnize sağlık :) çok severim canım çekti şimdi :)
YanıtlaSilKeşke sizlere ikram edebilsem :)
Silellerine sağlık nefis görünüyor. hem üzüm hem elma sirkesi kullanmanın özel bir anlamı var mı?
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim,yorumunuz için teşekkürler :) elma sirkesi üzümden daha yumuşak olduğu için yarı yarıya ekliyorum, sırf üzüm sirkesi kullanınca çok ekşi geliyor bana. İsteyen sadece üzüm yada elma sirkesi kullanabilir damak tadına göre.
Sil