GÜZELLİK & MAKYAJ: Franziskus Latschenkiefer Fussbalsam inceleme

Uzun yıllardan beri yaz aylarında kuru ve yanan ayaklardan şikâyetçiyim. Ayaklarım için kullandıklarım kremler ya çok yağlı olup vıcık vıcık edip yanmayı arttıran ya da nemlendirmeyip bir an için ferahlatır ve 10 dakika sonra yanmaya devam ederlerdi. Almanyada yaşadığım zaman aktardan bitkisel losyon bulmuştum o sorunları giderdi. Ama buraya yerleştiğimden beri ona benzer bir ürün arayıp bulamadım. Taa ki geçenlerde İnstagram' da Evintekkizimona adlı blogger arkadaşın paylaşımını görene kadar. Blogunda bu ürünün incelemesini paylaşmış ve ben tabiiki hemen ilk fırsatta gidip aldım. O andan itibaren bu ürün ile aşk yaşıyorum diyebilirim...


Franziskus Latschenkiefer Fussbalsam Ayak Losyonu





" Ayakların sadece serinlemeye değil bakıma da ihtiyacı var. İçerdigi jojoba yağı ile ayak balsamı yumuşatır ve rahatlatır. Camphor ve Menthol tazelenmeye yardımcı olur. Yorgun bir günden sonra cildinize hoş bir rahatlık verir..."


Hangi çevirmene başvurduklarını bilmiyorum ama tercümesi bir hayli özensiz. Ben almanca tanıtımını okudum, en önemli içeriğini ürün ismi olarak bırakıp çevirmemişler ne yazık ki. Ben bitkinin türkçe karşılığını bilmiyordum ama araştırdım. Bir çam çeşidi olduğu kesindi. Latince karşılığı ile sarıçam özü olduğu ortaya çıktı. Ben çevirmen değilim ama ben bile biraz klavyeyi zorlayıp bulduğuma göre çevirmen niye yapamadı anlamış değilim. "Latschenkiefer" yerine "Sarı Çam" yazsalar inanırım ki daha fazla insan bunu merak edip alır. Ayrıca " yorgun bir günden sonra" yı okudum ve hayret ettim. Google Translate bunun çevirisini yapmasın?? Neyse sonuç olarak ürün incelememi etkileyen bir şey değil ama ben böyle özensizlikleri hayret ediyorum açıkcası...

1.Ambalaj:


Uca doğru incelen dikdörtgen şekli ile bu ürün klasik sıkma losyon ambalajına sahip. Yumuşac plastikden olup da sıkmayı kolaylaştıran, başüstü durduğu için içeriğine sorunsuzca ulaşabileceğimizi sağlıyor. Kapağı sıkı açılıp kapanıyor ve sağlam yapıda. Ama açarken tırnak kırma gibi kazalar yaşamazsınız. Ben bitince bu tür ambalajları kesip kalan ürünü başka ambalaja aktarırım. O yönden de kazançlısınız. 200 ml hacmi ile büyük boy ayak losyonlardan'dır. O boya göre fiyatı diğer ürünlere göre gayet iyi ( ben Gratis' den 3,99 TL ye aldım). Kullandıkları renler ve görseller içeriğini yansıtıyor ve en azından bitki içerikli olduğu anlaşılıyor. 

Puanlama: 2

Ambalaj' da beni rahatsız eden bir şey göremedim. Belki renkleri biraz daha farklı ve modern görünümlü dizayn kullanabilirlerdi ama çok da önemli değil bence.

2.Koku:


Bitkisel içeriğini anımsatan, hafif ve ferah, bir nebze de olsa ( kamfor ve mentol'den ötürü ) Bengay gibi pomad'ları andıran bir kokusu mevcut. Ayak kremine yakışan bir koku diyebilirim. Daha da yoğun olsaydı beni rahatsız edeceğini sanmıyorum, ne de olsa ayaklar burnumdan bir hayli uzak kalıyorlar :) 

Puanlama: 2

Bu tür ürünlerde kokular içeriğinden dolayı daha keskin olabiliyorlar, ben zaten başka birşey beklemiyorum. Ayak losyonlarında benim için etkisi önemli.

3. Kullanım: 


Losyon ( ya da daha doğrusu Balsam) koyu kıvamda. Bahsettiğim Pomad' lar gibi ambalaj'dan çıkıyor ve kendini salmıyor. Cilde uygulanırken kolayca dağıtılıyor ve hafif serinlik bırakarak hemen emiliyor. Elimde bile bir dakika içinde kokusu dışında hiçbir kanıt kalmadı. Ne yağlanma ,ne vıcık vıcık bir his. Tam yazın sürmeye uygun ürün. 

Puanlama: 2

Buna da tam puan. Özellikle emme hızı benden bir puan daha alabilirdi, müthiş...
Sür ve ardından hemen ayakkabıları giyip çık, tam pedikürlük aslında...

4.Etki:


Vaat ettiklerini yerine getiren bir ürün daha. Yanan ayaklarımı serinletiyor ve ayrıca yumuşatıyor. Gerçekten rahatlık verip beni memnun etti. Bu ürünün jel formüllü versiyonu da satılıyor, onu da bu bitince deneyeceğim.

Puanlama: 2

Elbette, dediğini yapan tam puan alır. Hakedene hakkını veririm :))


5. İçerik:


Maalesef Paraben, Alkol ve Silikon içeriyor. Dermatolojik olarak test edilse de bu maddeler rahatsız edici. 

Puanlama: 0

Buraya kadar iyi gidiyorduk, bunu bana yapmamalıydınnnn... Bu kategoride hiç puan veremedim, keşke biraz daha "temiz" olsaydın... :((


Sonuç:(8/10)


Normalde losyonda bu tür içerikleri affetmem ve bir daha almam. Ayak ürünü olduğu için biraz gevşeyip yine alabilirim, çünkü etkisi gerçekten beni şaşırttı ve ürünü çok sevdim. Her akşam banyo'dan sonra mutlaka ayaklarımı kremler ve kitap okurum, bu bir ritüel oldu artık. Daha temiz içerikli ve aynı etkisi olanını bulana kadar bunu kullanmaya devam edeceğim. 


Uyarı:


Bu yazı reklam amaçlı değildir. Ben bu ürünü kendi param ile aldım ve hiç bir şekilde üreten firma ile temasda bulunmuyorum. Incelememin temeli sadece kişisel bakış açım ve edindiğim şahsi tecrübelere bağlı. Değerlendirmesi tamamiyle size kalmış.







2 yorum:

  1. Migreni olan biri olarak bunun kokusu beni rahatsız ediyor ama ise yarıyor mecbur kullanıyorumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Migreniniz varsa kokusu sizi rahatsiz etmesi gayet dogal, ben bile basim agridiginda bazi kokulardan agrinin arttigini hissediyorum. Hele keski baharat kokulari gercekten kötü :(( Gecmis olsun

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖