Tatil bitti, dönüş trafiğine yakalanmadan İstanbul'a vardık ve üstelik süper ayı da sağ salim atlattıktan sonra yeni hafta'ya ve günlük hayatımıza devam edebiliriz.
Önceden pakmayalı poğaça tarifini (buraya tıkla) sizinle paylaşmıştım. Şimdi de sindirim dostu versiyonu ile devam edeyim. Yolculuk yaparken, misafirlere ikram edebilecek klasik ve eşsiz poğaçalarımızı çay saatine yakışacak şekilde sunarak sofralarımızı süsleyelim...
Malzemeler
6 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 paket margarin (eritilmiş)
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
650 gr yağlı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Üstü için:
1 yumurtanın sarısı
Susam
Yapılışı
Unu eleyip bir kaba aktarın ve ortasını açın. Yoğurt, eritilmiş ılık margarin, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ortasına koyun ve mıncıklayarak un ile karıştırın. Kulak memesi olana kadar yoğurun.
Peyniri ezin ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde daire şekilde açın. Ortasına biraz iç harç koyun ve yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastırın.
Yağlı kâğıt kaplı fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün. Susamı sepiştirip 150 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Not:
Fazla olan hamuru buzdolabında stretch filme sarıp rahatlıkla 2-3 gün bozulmadan saklayabilirsiniz.
Mayasız poğaça çok pratik oluyor. Eşim hep mayalı pufuduklardan istese de biz çocuklarla bunu seviyoruz
YanıtlaSilBende mayasız olanı tercih ederim lakin mayalının da zeri ayrıdır...
SilTam esime göre. Maya midesini yakiyor.
YanıtlaSilUmarım hoşunuza gider, afiyet olsun :))
Sil