GÜZELLİK & MAKYAJ: Palmolive Body Butter ''Çikolata Tutkusu'' duş jeli inceleme

Herkese merhaba,

Gratis'den indirimli alışverişimde Palmolive' in Body Butter serisinden "Çikolata Tutkusu"  duş jelinin almıştım (yazıya buradan ulaşabilirsiniz). Bu seri gecen sene piyasaya sürülüp reyonlarda yerini almıştır. 
Bunun dışında aynı seriye ait olan "Çilek Rüyasi" ve "Vanilya Aşki" versiyonlari da mevcut.
Ben çilek kokulu duş jelini sevmiyorum, vanilyalı olanini belki ileride bir test ederim.




(Düzeltme: Bir ürün daha eklemem gerek, adı "Nane Keyfi" ama beni hiç bir şekilde cezbetmeyeceği kesin.)

İncelememi 5 kategoriye böldüm:

1. Ambalaj
2. Koku
3. Kullanım
4. Etki
5. İçerik

Bölüm başı maksimum 2 puan verebiliyorum. Toplamda ürün en iyi ihtimalle 10 puan alabilecek. Sonuçta size puanı ve açıklamamı bildireceğim.

Gelelim ürün ve açıklamasına:

Palmolive Body Butter "Çikolata Tutkusu" duş jeli 


                    
                




" Yeni Palmolive Body Butter Çikolata Tutkusu Banyo ve Duş Jeli ile sizi şımartacak bir duş deneyiminin hazzını yaşayın! Kakao çekirdeği özleri ve çikolata aroması ile zenginleştirilmiş kremsi formülü, cildinizi pürüzsüz hissetmenizi sağlarken teninizde nefis bir koku bırakır. Uzun süre boyunca nemlendirici etkisini korur. Formülü sabun içermez."

Yıllardır Fa "Cream & Oil" hayranı olarak Palmolive' in bu ürününe takılmam şaşırtıcı değil. Çikolata, kakao, kahve kokuları ve aromasına dayanamam. O yüzden bunu almadan geçemedim.

1. Ambalaj


Palmolive' in ambalaj felsefesi basit ve hafif kıvrımlı şişesinden başlayıp, komple şeffaf ve içeriğini gösteren "clean" (temiz) görünümü ile noktalanır. Etiketleri gereken bilgileri veriyor ve şişenin şeklini hafif takip edip aşağa doğru incelip bir noktada bitiyor. Kapağı içeriğin renginde tasarlanmış ve sert bir şekilde açılıp kapanıyor. Bu özellik banyoda bazen işi zorlaştırabiliyor ama diğer taraftan mesela seyahat esnalarında kendinden açılıp dökülmesini önlüyor. Şişe yumuşak ama göçmeyen plastikten yapılmış. Sonuna kadar ürüne ulaşmanız mümkün ki bu önemli bir özellik.

Puanlama: 2

Bu kategoride bütün Palmolive serileri benden tam puan alır. Benim açımdan rahatsız edici hiç birşey yok. Her ayrıntı özenle hazırlanıp tasarlanmış, tebrikler Palmolive...

2. Koku


Kokusu duş jelin cazibesini arttırıp sabundan uzaklaşmamıza sebeb olan noktalardandı. Ama gerçekçi olmamız gerekirse bu sadece geçici bir durum. Teninizde hafif bir esinti misali kalan koku gün içerisinde gittikçe yok oluyor. Bu bütün duş jelleri için geçerli. 
Bu ürünün kokusu bana tam isabet eder. Dolu dolu çikolata ve kakaonun aroması beni tatmin edecek derecede.Yaz için belki biraz fazla yoğun ve ağır gelebilir ama ben bunu aldırmam.

Puanlama: 2

Daha fazla puan verebilsem verirdim. Sadece kokusu 10/10 u hak eder ama tabiiki adil olmam gerek ve koyduğum kurallardan çıkmamam bir hayli zor oldu... Mmmmm, şu anda burnumun dibinden ayıramıyorum. Canım çikolata çekti şimdi :))

3.Kullanım:


Uygulaması gayet rahat ve dozunu kaçırmayıp ürünü hızlı bir şekilde köpürmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu esnada kokusu suyun sıcaklığı ile sanki yoğunlaşıp etrafınızı sarıyor ve bu bulutun içerisinde kendinizi anından daha canlanmış hissediyorsunuz. Sanki çikolata kutusunun içine dalmış gibi hissettim kendimi. Duş jelin kendisi krem gibi ve kahve rengi ile eritilmiş sütlü çikolatayı andırıyor.Hayranlar buna dayanamazsınız, benden söylemesi... Müthişşş

Puanlama: 2

Kullanımında hiç sorun olmayan ve kadife, krem gibi yumuşak hali ile daha ziyade kolaylaştıran bir ürün tam puan hakeder.

4. Etki

Ben gerçekten şımardım. Duş sonrası cildim gayet yumuşak ve nemli hissi verdi. Ama tabiiki uzun sürmedi. Kokusu daha uzun tende kalıyor ama malesef yeterince nemlendirmiyor. Yine elim kreme gitti ve içimi çekerek hüzünlü bir şekilde bir "keşke" geldi dudaklarımdan.

Puanlama: 1

Nemlendirmesi dışında etkisinden memnun kaldım. Malesef bu kategoride 2 ci puanı veremedim.

5. İçerik


SLS malesef bu üründe'de mevcut ki köpürmesini ona borcluyuz. SLS ile sorunu olan lütfen bu tür ürünlerden uzak dursun, bende seviyorum diyemem ama her gül´ün mutlaka bir dikeni vardir ve bu fiyata daha fazlasi beklenmez. Onun dışında bahsettikleri özler, yağ ve esanslar içeriklerde gözüküyor...


Puanlama: 1


Daha fazlasi olamaz, SLS malesef puan kiran bir icerik ve düsük dozajda´da olsa yine endise veriyor. Gerci ben pek buna aldirmam ama yine de adil olmam gerek ...



Sonuc: (8/10)

Malesef daha fazla puan veremedim. Çok severek kullandığım bu ürünu mutlaka bir daha alacağım, SLS olsun varsın. Kremlenmeye o kadar alıştım ki, duş jeli nemlendirmese de olur :))



Uyari:


Bu yazi reklam amacli degildir. Ben bu ürünü kendi param ile aldm ve hicbir sekilde Colgate/ Palmolive firmasi ile temasda bulunmuyorum. Incelememin temeli sadece kisisel bakis acim ve edindigim tecrübelere bagli. Degerlendirmesi tamamiyle size kalmis.

4 yorum:

  1. Blogta güzel bir etkinliğe davet ettim seni, cevaplarını çok merak ediyorum.
    http://www.ailecekgezilecek.com/2015/07/hakkmda-bilmediginiz-1-1-sey.html

    Bir ara bu ürünü koklamak için saatte bir elime alıyordum, vanilyayı alınca elime ara verdim^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik davetin için çok teşekkürler. Ben sedoşun tarafından davet edilmiştim ve dün yazımı yayınladım ama destek olarak yorum bırakırım tabiiki :)

      Sil
  2. kokusunu bana yaz için agır gelmişti havalar serinleyince alıp denemeyi planlıyorum yazı için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın, bu sıcaklarda gerçekten ağır gelebilir. Şu aralar Gratis' de Palmolive Duş Jellerinde 2 al 1 öde Kampanyası devam ediyor. Bence stoklamak için tam zamanı...

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖