YEMEK TARİFLERİ: Sütlü kırmızı biber (kahvaltılık)

Ailece tek keyif yapabileceğimiz haftasonlarında kahvaltıda farklı sunumlar için bulduğum birkaç tarifi sizinle paylaşıcağım. Gerçi bazıları size yabancı gelmeyebilir. Sonuçta farklı tarif bulmak gittikçe zorlaşıyor, nasıl olsa internette herşeyi kolayca bulabiliyoruz. Bu kez yumuşak tadından dolayı sevdiğim bu tarifi sunuyorum. Ayrıca kolay ve çabuk hazırlanışı bana hitap ediyor (pratik tarifleri severim bilirsiniz)...








Malzemeler:


2 kırmızı biber
1 büyük rendelenmiş domates
2-3 yemek kaşığı ılık süt
Tuz,kekik,kuru fesleğen (dilerseniz)

Yapılışı:

Biberleri ince şeritler şeklinde doğrayın. Kısık ateşte biraz sıvıyağ ile kavurun. Yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyin. Biraz kavurup sütü ilave edin. 2-3 dakika yüksek ateşte pişirip baharatları ekleyin. Sıcak servise sunun.

Afiyet olsun...

NOT:
İsterseniz yeşil, çarliston ve hatta dolmalık biber ile de yapabilirsiniz. Karışık olarak da çok güzel oluyor. 
İlaveten ince kıyılmış sarımsak da ayrı bir tad veriyor.

2 yorum:

  1. Ben sadece yağda kavuruyordum ama buda çok güzel ve değişik gözüküyor emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, süt biber tadını biraz yumuşatıyor. Eşim bahsettiğin yağda kavurmasını tercih ediyor, ama ben bu şekilde seviyorum. Denemeni tavsiye ederim :))

      Sil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖