Merhaba, Bloguma hos geldiniz...
Bugün size Italyanin en popüler tatlilarindan birini
sunmak istiyorum.
Tiramisu ilk kez 1956 da Treviso adli şehirde bir
Restoranda „Coppa Imperiale“ adi altinda sunulmustu.
Son yillarda avrupada yayginlasip Turkiyeye de giris
yapti. Bir cok yemek programlarinda ve sitelerde en az bir tarifini
bulursunuz.
Tiramisu kelimesi „beni ayaga kaldir“ anlamina
gelir. Icindeki kahve, alkol ve kakao hafif enerji verip o dinclesme
hissini sagliyor.
Genelde orjinali icin Türkiye'de ana malzemelerinden
Mascarpone ve Amaretto' yu ( Badem Likörü) bulmak pek kolay degil.
Eger imkaniniz varsa mutlaka kullanin. Mascarponeyi Labne yerine,
Amaretto' yu da Nescafe nin icine ekleyebilirsiniz. Miktarini kendi
damak tadiniza göre ayarlayin (ben genelde ½ çay bardagi koyarim).
Kisitli imkanlarimizin cercevesinde sizinle benim
defalarca yaptigim ve cok begeni toplayan Tarifimi paylasiyorum.
Yilbasi yada davet sofraniza ayri bir hava katacaktir...
Kolay Tiramisu
Malzemeler:
1 paket pasta tabanı
Kremasi icin:
400
ml (2 su bardağı) süt
1
yumurtanin sarısı
4
yemek kaşığı şeker
2
yemek kaşığı un
2 paket Vanilin
1
kutu labne peyniri
Islatmak
icin:
1
yemek kaşığı nescafe
1
su bardağı sicak su
1
yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Süt,
yumurta, un ve şekeri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca
altini kapatin ve biraz ılınmasini bekleyin.
Vanilin
ve labne peynirini tahta kasikla karistirarak yedirin.
Mixerle
iyice pürüssüz kıvama gelene kadar çırpin. Su , şeker ve
nescafeyi birlikte eritin.
Pasta
Tabanin alt bölümünü Servis Tabagina yerlestirin ve üzerini
Nescafe ile islatin.
Üzerine
kremanin yarisini döküp üst bölümü üzerine yerlestirin.
Onu da
nescafe ile ıslatin ve geri kalan kremayi düzgün bir sekilde
üzerine sürün.
Bu
işlemi hizli bir sekilde yapmaniz gerekir cünkü krema cabuk
katilasiyor.
Bir
gece Buzdolabinda bekletin ve üzerine kakao serperek servis edin.
Afiyet
olsun...
Tiramisu gercekten enfesdi! Tarif icin tesekkürler!
YanıtlaSilRica ederim beğendiğinize çok sevindim :))
YanıtlaSilBu tatlıya bayılıyorum verdiğin bilgiler için teşekkürler
YanıtlaSilEger yakin zamanda yaparsan simdiden afiyet olsun...
Silçok güzel anlatım olmuş, paylaşım için teşekkürler :)
YanıtlaSilTesekkür ederim :))
SilGüzel anlatım olmuş ama hiç sevmem. :)
YanıtlaSilOlsun yine de yorumladığınız için teşekkür ederim :)) belki diğer tatlı tariflerim sizin damak zevkinize uyar...
SilGüzel bir anlatım, severim de :D
YanıtlaSilÖzellikle bekar gençlerin evlerinde az malzemeyle hazırlayabileceği kolay tariflere ağırlık verseniz güzel olur. Bekarken epey zorluk çekmiştim de:)
YanıtlaSilEvde denedim ama labneyi fazla kaçırıp kahveyide çok ağır bir markanın kini kullandım çöp oldu:)
YanıtlaSilIlk kez bende kahveyi abartmistim :)) Pes etmeyin bir daha deneyin
SilGeçenlerde arkadaşlar bir mağaza zincirinden paket tiramisu getirmişler güzeldi hakkını yemiyeyim.lakin el yapımı hele de emek vererek yapılmış olanının yerini tutmaz. Tiramisu =beni ayağa kaldır demekmiş anlamı bişey daha öğrendik teşekkürler
YanıtlaSilEvet adi kahve,seker ve orijinal tarifdeki amaretto likörünün icerdigi alkolün karisimin vücuda gecici olarak enerji vermesinden dolayi almis. Beni ayaga kaldir = bana enerji ver Acikcasi ben bunu hic hissetmedim, yedikten sonra kendimi birden agirlasmis hissediyordum (kalorilerdendir sanirim,hehe) :))
Silherhalde sanırsam :)
SilTarif için çok teşekkür ederim çok saolun deniyeceğim.
YanıtlaSilRica ederim, umarım beğenmişsinizdir... 😊
Sil