6 Malzemeden oluşan ana tarifine istediğinizi ekleyebilirsiniz, yaratıcılığınıza kalmış. Ben size bir kaç versiyonlarını da ekledim, denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 orta boy yumurta
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Oda sıcaklığında olan yoğurdu bir kaba aktarıp şeker ve oda sıcaklığında olan yumurtaları ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip mikser ile karıştırın. En son yağı ekleyip yine iyice hamura yedirin.
Yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına aktarın ve 170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ( kürdan testini uygulamayı ihmal etmeyin, fırına göre pişirme süresi uzayabilir). Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.
Limonlu versiyonu için:
Benim en sık yaptığım kek budur.
Ana malzemelere biraz limonsuyu ve rendelenmiş limon kabuğu ( limon aroması da olabilir) ekleyin ve tarife göre pişirin. Fırından çıktıktan sonra 1/2 limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırarak üzerine sos olarak sürün, tadına doyamayacaksınız...
Vanilyalı versiyonu için:
Ana malzemelere 1 paket vanilin yada gerçek vanilya ilave edin ve tarife göre hazırlayın. Yoğurt yerine vanilya aromalı hazır yoğurt kullanırsanız tadı daha da yoğun olur.
Çikolata parçalı versiyonu için:
Hamura sıvı yağı ilave ederken 100 gr. damla çikolata yada parçalanmış çikolatayı ilave edin. Daha yoğun çikolata tadı için unu iki yemek kaşığı eksik kadar eksik koyun ve onun yerine kakao ilave edin. Hamura aktarmadan unu ve kakaoyu mutlaka karıştırın. Dilerseniz hamuru fırına salmadan birkaç parça çikolata yada damla çikolata üzerine serpiştirin.
Elmalı versiyonu için:
Eğer kekinizi meyveli severseniz iki elmayı ufak doğrayıp teflon tavada biraz pişirin. Sonra hamura en son olarak tahta kaşık yardımı ile ilave edip tarife göre pişirin. Daha yumuşak ve ıslak olması için elmaları hamura da rendeleyebilirsiniz. İçine yada piştikten sonra üstüne bir miktar tarçın eklerseniz tadına ayrı bir boyut kazandırırsınız...
Cupcake versiyonu için:
Bazen değişik bir şekil basit bir keki daha da cazip hale getirir. Eğer miniklerinize süpriz yapmak isterseniz hamuru muffin kalıplarına aktarıp 180 derece ısıtılmış fırında sadece 15-20 dakika pişirin. Üzerini de süslerseniz küçük misafirleriniz sizi kek kraliçesi ilan ederler...
Yoğurtlu Kekiniz daha yumuşak ve hafif mi olsun?
O zaman unun yarısının yerine mısır nişastası kullanın ve yağın yerine hamura krema ilave edin. Kekinizin daha hafif ve yumuşacık olduğunu hemen fark edeceksiniz...
Benden şimdilik bu kadar. Eğer siz farklı deneyimler yapıp güzel sonuçlar alırsanız bizimle yorumlarda paylaşmanızı rica ederim, şimdiden teşekkürler. :)
Afiyet şeker olsun...
Yazınızda güzel ipuçları var, ilk yaptığım kekte mısır unu ve vanilyalı yoğurt kullanacağım. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler, yapınca benimle sonucu paylaşırsanız sevinirim...
SilMerhaba, İstanbul'da yaşıyorum ama vanilyalı yoğurt bulamadım!!! arayışlarım devam ediyor, bir tek Carrefor kaldı bakmadığım... Ama mısır nişastası ve krema kullanarak bir kek denemesi yaptım güzel oldu ve bahsettiğiniz yumuşaklığı yakaladım...
YanıtlaSilElinize sağlık beğendiğiniz için sevindim. Ben yurtdışında o tür yoğurtları bulabildiğim için tarifte belirttim. Türkiye' de heryerde yoktur sanırım ama gerçek Vanilya' nın özü ile yoğurdu mikser yardımıyla karıştırırsanız hazır vanilyalı yoğurtlardan daha lezzetli olur.
SilMerhabalar, ben geldim.
YanıtlaSilKek süper bir şey, pratik de aynı zamanda. Temel tarif üzerinde istediğimiz kadar oynayabiliriz aynen sizin verdiğiniz gibi...
Ellerinize sağlık, teşekkürler ve Sevgiler...
fulyapimlezzetler.blogspot.com