O hafifliği ve mide dostluğundan yola çıkarak size bu sefer farklı pilaki tarifi vereceğim. Hem malzemeleri her daim evde bulabilirsiniz, hem de yaz aylarında rahatlıkla tüketebileceğiniz bir yemektir. Özellikle Ramazan sofranıza renk katar ve ağırlık vermez...
6-7 orta boy patates
2 büyük soğan
3 havuç
2 domates
7-8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 demet maydanoz
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Piyazlık doğranmış soğanları ve soyulmuş sarımsakları Zeytinyağı ve biraz su ile kavurun.
İnce halka doğranmış havuçları ilave edip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Ateşi orta konuma getirerek küp doğranmış domatesleri ilave edin ve biraz solmasını bekleyin. Ardından bir, iki dakika ara ile salça, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Üstüne 2 bardak sıcak su ve küçük doğranmış patatesleri ilave edip herşey yumuşayana dek pişirin. Servis kabına ekleyip soğumaya bırakın. İnce kıyılmış maydanozu üzerine serpiştirip servis edin.
Afiyet olsun...
NOT:
Kuru Köfte' nin yanına garnitür gibi sunabilirsiniz. Ortaya karışık yeşil salata ve buz gibi soğuk karpuz ile menünüz tamamlanır.
Bir İzmirli olarak bende her yemeği Zeytinyağı ile yapıyorum, ellerine sağlık..
YanıtlaSilyemek nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.. Patates her yemeğe yakışıyor. Köfteyle sunuca da zaten apayrı bir lezzet..Sevgiler..:)
YanıtlaSil