Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince, köftelik bulgur
5-6 büyük dış sarımsak
2 orta boy soğan
3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı nar ekşisi
2 yemek kaşığı salça
2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
Tuz, kara biber, pul biber
Yapılışı:
Mercimeği suda ezilecek şekile gelene kadar haşlayın. Bulguru ilave edip 1-2 dakika bekledikten sonra ocaktan alın.
Maydanoz ve taze soğanı ince doğrayın. Yemeklik doğranmiş kuru soğanı ince kıyılmış sarımsak ile yağda soteleyin. Salça, k. biber ve pul biberi ekleyip bir iki çevirin. Mercimekli bulguru soğduktan sonra geniş kaba alıp harcı ekleyin, tuzu ilave edin. Kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. Beş dakika yoğurup oval şekil verin. Biraz dinlendirip taze marul eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
slm sayfanızı yeni takip etmeye başladım. Mercimek köftesi kolay fakat herkesin lezzetli yaptığı bir yemek değil.
YanıtlaSilpaylaşım için teşekkürler... bende beklerim.
http://blogdakicin.blogspot.com.tr/
Haklısınız bu zaten tüm yemekler için geçerli, kullanılan malzemeler vs bir çok kriter sonucu etkiliyor. Bazen eklediğiniz tuzun miktarı bile fark yaratabilir... Blogunuza mutlaka uğrayacağım
SilBen bilmiyordum bak. Sevdigim bir meze olmasina ragmen yapmayi denemedim. Okul piknigi icin hep geleneksel seyler hazirlarim. Bu yil bunu yapabilirim.
YanıtlaSilYaptığında yorumunu bekliyorum, umarım minikler de beğenirler :)
Sil