Gelelim tarifime. Bu aralar Ramazan Menü önerileri her yemek sitesi ve blogda yerini alıyor. Ben tercihlerimi sizlere sunacağım ve paylaştığım Tarifin altında açıklayacağım. Eğer önceden yapmış olduğum bir yemek önerirsem Tarife yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz...
Malzemeler:
1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 büyük yumurta
3 dal taze soğan
1 çay bardağı beyaz peynir veya
rendelenmiş kaşar
rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Yapılışı:
Kabak, havuç ve patatesleri derin bir kaba rendeleyin ( ince ya da kalın size kalmış). Soğanları ince doğrayın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın.
Peyniri ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra sebzelere ilave edip harmanlayın. Büyük fırın tepsisini seçin ( harç ince olması gerek) ve yağlayın. Harcı içine ilave edip iyice yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 30- 35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
NOT:
Yanına ev yapımı yoğurt çok yakışıyor. Menü olarak Tarhana Çorbası, yanına Çoban Salatası ve ( eğer doymadıysanız) Bulgur Pilavı önerebilirim. Tatlı olarak Muhallebi ya da Tavada kolay Kek tavsiye edebilirim.
sabah sabah ağzım sulandı :) ramazanda bu tariflere daha bir ihtiyac olacak not ediyorum şimdiden
YanıtlaSilKesinlikle deneyeceğim . Bloğunuzu takibe alıyorum, banada beklerim. Sevgiyle :)http://optimistbaykus.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil