Bu haftanin son tarifi baklagillerden geliyor.
Fasulye, nohut ve barbunya kisin tercih edilen kuru
besin kaynaklarindandir. Ben kisa girmeden pazardan taze barbunya ve
taze iri fasulyeleri alip ayiklarim. Sonra porsyonluk posetlere koyup
dogru deepfreeze atarim.Bana neredeyse bütün kis yetiyor, nadiren
kuru bakliyat aliyorum. Hem kaynama süreci kisaliyor hem de lezzeti
kuru versyonlarinadan daha güzel.
Yarim yemeklere takviye olarak Zeytinyagli Barbunya
Pilakiyi yaparim. Bir yeni ana yemek yerini tutmasa bile, diger
yemeklerin bitmesini saglar ve yine de ac kalkmazsiniz.
Barbunyanin faydalari ile ilgili güzel bir sayfanin
yazisini size öneririm, ayrica bitkiler hakkinda bir cok bilgi
sahibi olabilirsiniz: Barbunya
Zeytinyagli Barbunya
Pilaki
Malzemeler:
500 gr. islatilmis Barbunya
1 orta boy patates
½ su bardagi siviyag
1 orta boy sogan
1 havuc
2 yemek kasigi salca
1 cay kasigi seker
2-3 dis sarimsak
tuz
Yapilis:
Barbunyalari tencerede üzerini gececek kadar su
ekleyerek haslayin ve süzün. Sogani yemeklik dograyip tencerede ½
bardak su ve siviyag ile pisirin. Sonra sirayla salcayi,küpseklinde
dogranmis patatesleri, halka dogranmis havucu ve ince kiyilmis
sarimsagi (bütün olarak da
ekleyebilirsiniz) ilave edip 2-3 dak pisirin. Ardindan seker, tuz ve
1 bardak kaynar suyu ilave edip 5 dak daha pisirin. Süzülmüs
barbunyalari icine ekleyin ve sebzeler pisene kadar kisik ateste
pisirin. Oda sicakliginda üstüne kiyilmis maydanoz
ile servis edebilirsiniz.
Afiyet
olsun...
Çok severim. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
Bende hastasiyim adeta,size birazdan ugrayacagim :))
YanıtlaSilEline saglik canim çok severim.
YanıtlaSilAğzının tadını bilen bir kadın olduğunu biliyordum :))
SilTeşekkürler
Çook severim.Diyet yapmam gerekti, biraz şekerim yükselmişti.Listeme baktım.Her gün nohut fasulye yazıyor.İnan sevindim Gamze, fasulye plakisini de çok severim.Ellerine sağlık yavrum.Sevgiler...
YanıtlaSilAyyy Ece abla, pilakinin her türünü severim ben hele o sarımsak tadı ile...yeme de yanına yat. Kebabı bile reddederim onun uğruna :))
Silof of bayılırım. senin tarifi de bi denerim kiii :)
YanıtlaSilYaparsan memnun olurum deep, şimdiden afiyet olsunnn :))
SilNe zamandır yapmıyordum iyi hatırlattın. Bir de bu tarifi deneyim bakalım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilAilenin ve sana afiyet olsun canım :))
Silsabah sabah insanının canı pilaki çeker mi? görüntü çok güzel. ellerine sağlık gamze. saygılar :)
YanıtlaSilSabah sabah Çin işkencesi yaptırdım sana yani :)) umarım gün içerisinde tadına doyamayacağın pilaki sofranda olur. Güzel yorumun için teşekkürler :)
SilSevgiler <3
Nasıl lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim, klasik tatlar zengin mutfağımızın pırlantalarıdır asla vazgeçmem :))
SilSevgiler <3
Çok severim ben de, eline sağlık canim
YanıtlaSilTeşekkürler, yaparsan eğer sana da afiyet olsun :)
Silbenimde çok sevdiğim yemeklerdendir gerçi ben sebze ve bakliyattan her tür yemeği severim bakla hariç :D ellerine sağlık
YanıtlaSilBende çok severim sebze ve baklagilleri, aahh aaah et yemeğini ret ederim bir Kuru Fasulye'nin uğruna :))
SilBayılırım barbunya'ya.Her mevsim hiç bıkmadan yiyebilirim ♥
YanıtlaSilBarbunya konusunda hemfikiriz demek 😊 sevgiler 💝
Sil