Biliyorum
çalışan Bayanların zamanı kısıtlı ve o kadar da değerli.
Ben
şahsen Mutfak konusunda tez canlıyım. Saatlerce bir yemek için
uğraşmak istemiyorum. Hele Tatlı olunca daha da sabırsızım. O
sebepten dolayı hızlı ve pratik tarifleri her zaman tercih ederim.
Bu
tarifi bir arkadaştan aldım. Biraz modifiye edip damak tadıma
uyguladıktan sonra şahane oldu diyebilirim.
Lafı
fazla uzatmadan Tarife geçiyorum...
Jet
Pasta
Malzemeler:
1
paket 10 lu Halley
1
paket ikili sade Krem Şanti
1
paket Çikolata Sosu
2
Muz
1/2
paket Petibör
1
Su Bardağı Süt
üzerine
dilerseniz Hindistan Ceviz rendesi veya başka Pasta Süsleri
Yapılışı:
Krem
Şantiyi hazırlayıp 10 dakika Buzdolabında bekletin. Halley ve
Petibörleri bir kabın içine parçalayın ( çok ufak olmasın).
Muzları
küp şeklinde kesip karışımla harmanlayın.
Içine
sütü yedirerek karıştırın. Ardından Buzdolabındaki Krem
Şantiyi ilave edin.
Dikdörtgen
Borcama yada benzer Fırın kabına hafif bastırarak yayın.
Çikolata
sosunu hazırlayıp soğumaya bırakın ve ara ara karıştırmayı
unutmayın ( kabuk bağlamasın diye).
Pastanın
üzerine döküp eşit şekilde yayın. Bir kaç saat Buzdolabında
bekletip soğuk servis edin.
Afiyet
olsun...
Not:
Eğer zamanınız varsa ve dayanabiliyorsanız mutlaka bir gece
Buzdolabında bekletin enfes oluyor.
Muz, cikolata sosu ve krema üclüsü nefis... Tarifi firsatim oldugunda mutlaka deneyecegim. Tesekkürler!
YanıtlaSilTam öğrenci işi :) Öğrenci evimde bunu deneyeceğimden emin olabilirsiniz. Yaptığımda bir geri dönüş yaparım yine. Siteye girdim direkt yemeklere bakınmaya başladım çok mu açım ne :)
YanıtlaSilUmarim hosuna gider, degerlendirmeni beklerim...Simdiden afiyet olsun :)
Sil